Päätapahtumat

Keplin päätapahtumat

Keplin vuosittaiset päätapahtumat ovat tammikuun lopulla Urheilugaala, toukokuun alussa Kokkola City Run sekä heinäkuun lopulla Kalajoen JukuJuku-leiri.


Keplin Urheilugaalaa on järjestetty vuodesta 2009 saakka. Tapahtumassa palkitaan edellisen vuoden parhaat urheilijat ja toimijat sekä huomioidaan laajasti maakunnallisella ja paikallisella tasolla vaikuttaneita henkilöitä ja yhteisöjä. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Kokkolan Halpa-Halli, Osuuskauppa KPO/ Original Sokos Hotel Kaarle, Keski-Pohjanmaan Konttoripiste, Keski-Pohjanmaan Urheilun Tukijat, Keski-Pohjanmaan liitto ja Keskipohjamaa-lehti sekä palveluyhteistyökumppaneina Vakkurin Kukka, Palkinto Koivio sekä YLE Keski-Pohjanmaa.

Palkitsemiskriteerit

Keski-Pohjanmaan Liikunta ry palkitsee yhteistyössä vuosittain ansioituneita urheilijoita, valmentajia, seuratyöntekijöitä ja urheiluseuroja ”vuoden valinta” –palkinnoilla, kunniakirjoilla tai kunniamaininnoilla. Palkintojen kohteina ovat yleensä Keplin jäsenyhteisöjen jäsenet. Palkintoraati voi huomioida myös alueella asuvan henkilön, mikäli lajin luonteesta johtuen seurataustaa ei voida pitää ainoana järkevänä perusteena valinnalle.

Keplin hallitus palkitsee kuntien valitsemat vuoden liikunta-/urheiluteot, lajien taustavoima-palkinnot urheilugaalassa kuntien ja lajien tekemien ehdotusten pohjalta.

Lähtökohta valinnoille ovat seuraavat kriteerit:
- edustaa keskipohjalaista urheiluseuraa
- ensisijaisena kriteerinä kilpailullinen menestys
- arvioinnissa huomioidaan lajin kilpailutoiminnan laajuus
- tiedostaa huippu-urheilijan aseman esikuvana


www.kpurheilugaala.fi

Kokkola City Run kehitettiin erityisesti työpaikkojen liikuntatapahtumaksi vuonna 2007, jolloin Kepli täytti 10 vuotta. Tapahtuma järjestetään toukokuun toisena viikonloppuna perjantai-iltaisin. Yli puolet osallistujista kävelevät tai hölkkäävät 7 km:n reitin ilman aikaa. Ajanotollisissa sarjoista valittavana miehille ja naisille 7, 14 ja 21,1 km:n matkat. Tapahtuma liikuttaa vuosittain yli 200 työpaikkajoukkuetta ja 3200 tuhatta kuntoiljaa. ennätysvuosi oli 2012, jolloin mukana oli peräti 3727 kuntoilijaa. Tapahtuman järjestelyissä on mukana noin kymmenestä urheiluseurasta lähes 250 talkoolaista.

www.kokkolacityrun.fi/


JukuJuku-leirin syntyhistoria juontaa SVUL:n Keski-Pohjanmaan piirin viimeisiin toimintavuosiin. Liikuntaleiri käynnistyi Nuoret Seurajohtajat -koulutuksen kehitysprojektina vuonna 1993. Yhteistyö Kalajoen Hiekkasärkkien alueen toimijoiden kanssa onnistui heti alkuvuosista alkaen erinomaisesti ja yhteistyö on jatkunut jo yli 20 vuoden ajan. Leirille osallistuu vuosittain 400 -600 lasta ja nuorta ohjaajaa. Tapahtuma on tarkoitettu 8-14 -vuotiaille tytöille ja pojille. Suositun monipuolisen yleisleirin lisäksi mukana on noin kymmenen lajileiriä, joissa aamupäivä harjoitellaan omaa lajia ja iltapäivisin kokeillaan muita lajeja. Majoitus tapahtuu osallistujien omissa teltoissa maankuululla leirintäalueella. Kalajoen kaupunki ja urheiluseurat ovat olleet leirin yhteistyötahoina alusta alkaen.

www.jukuleiri.fi/   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat