Liikkuva koulu -seminaari kokoaa Keski-Pohjanmaan koulutoimijat Kalajoelle
4.10.2016 16:01 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Liikkuva koulu -verkostotapaaminen kokoaa Kalajoelle satakunta opettajaa.

Liikkuva koulu -verkostotapaaminen kokoaa Kalajoelle satakunta koulupäivän liikunnallistamisesta kiinnostunutta 7.10. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Kalajoen kaupunki ja Keski-Pohjanmaan Liikunta ry.

Teemana tapaamisessa on Yhdessä innostuen. Mukaan on kutsuttu Keski-Pohjanmaan rehtoreita ja opettajia sekä sivistystoimen johtoa ja kuntien liikuntavastaavia, ja osallistujia onkin peräti 11 kunnasta, joista yhdeksän on saanut lukuvuodelle 2016–17 avustusta Liikkuva koulu -toiminnan kehittämiseen.

– Verkostotapaamisen tärkeä tavoite on saada kaikki Keski-Pohjanmaan kunnat matkalle Liikkuviksi kouluiksi. Toimintakulttuurin muutosta aktiivisempaan suuntaan on helpointa tehdä hyvällä yhteistyöllä yhdessä toimien. On upeaa, että olemme saaneet seminaariimme alustajiksi maan parhaita Liikkuva koulu - asiantuntijoita, kertoo Kalajoen Liikkuva koulu -koordinaattori Juho Silvasti.

Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja muun muassa Liikkuva koulu -ohjelman valtakunnallisesta tilanteesta, oppilaiden osallisuudesta kuin työn imun ja työhyvinvoinnin näkökulmasta. Herättelevistä kannanotoistaan tunnettu vuoden luokanopettaja 2016 Maarit Korhonen puhuu seminaarissa otsikolla Herää koulu!

– Tajuamalla, että osa oppilaista oppii vain liikkumalla, mahdollistaa opettaja monen lapsen onnistumisen. Ketään lasta ei ole luotu istumaan viittä tuntia hiljaa. Eräs poika nosti enkun numeron kuutosesta kasiin, kun sallin hänen olla viereisessä luokassa pompottamassa palloa samalla, kun luki kielioppia, Korhonen toteaa.

Liikkuva koulu on yksi hallitusohjelman osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Tavoitteena on, että kaikki peruskouluikäiset liikkuisivat tunnin päivässä. Tällä hetkellä 68 prosenttia kaikista Suomen kouluista on Liikkuvia kouluja, ja oppilaista toiminnan piirissä on jo 79 prosenttia. Toimenpide toteutetaan vuosina 20162018. Toimenpiteisiin on varattu näille vuosille yhteensä 21 miljoonaa euroa.

Lisätietoa:

rehtori Juho Silvasti, Pohjankylän koulu, Kalajoki juho.silvasti@kalajoki.fi, p. 044 4691 312

nuoriso- ja koulutuspäällikkö Joonas Kivinen, Keski-Pohjanmaan Liikunta ry, joonas.kivinen@kepli.fi, p. 044 0916 076

Liikkuva koulu -ohjelman verkkosivut: http://www.liikkuvakoulu.fi

Opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihanke-sivusto


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat