Hankepäiväkirja 2017

Koulutusasialla ja seurojen vieraana Ylivieskassa ja Nivalassa ti 3.1.2017! Mukava startti uudelle vuodelle!

Seurakäynnit ja hankeasioita Ylivieskassa ja Nivalassa ti 10.1.2017.

Seurakäynti ja valmentajaklinikkapäivän suunnittelua Kaustisella 11.1.2017. Kiitos KP-V ja Juho Viiperi.

Monipuolinen ohjaajien ja valmentajien VOK koulutusviikonloppu Ylivieskan liikuntakeskuksessa perjantai 20.1.- lauantai 21.1.2017!

Pipolätkää Lohtajan Veikkojen junioreiden kanssa 25.1.2017. Ulkoliikuntaa hienoimmillaan. Parhaat pelikaverit ja puitteet!

Hankekoordinaattorikin mukana Keplin urheilugaalassa la 28.1.2017. Upea tilaisuus, kiitos minunkin puolestani koko maakunnan urheiluväelle!

Uusien ohjaajien koulutusta Nivalassa ke 1.2.2017. Teoriaa ja käytäntöä! Jälleen koettiin mukavia liikuntahetkiä yhdessä. Suuret kiitokset osallistujille ja erityiskiitos Nivala FC92 ja Virve järjestelyavusta!

Seuramentor ohjaajien tukena - hankkeen valmentajaklinikkapäivä Kaustisen Urheilutalolla lauantaina 11.2.2017. Kiitokset kouluttajille: Anki Mannström, Laura Härkönen ja Erik Piispa, KP-V:lle järjestelyavusta sekä etenkin kaikille osallistujille. Antoisa ja monipuolinen päivä!

Hankealoitus sekä urheiluseura-asiaa Nivala FC92 seuran kokouksessa Nivalassa 14.2.2017. Kiitos seuraväelle ja Nivalan kaupungin edustajille vieraanvaraisuudesta! Tehokas miittinki, jonka aikana saatiin hankeasioita käsiteltyä kattavasti.

Kuntotestausta Pyhäjärvellä 15.2.2017!


Hankkeen valmennusilta Jeppis FBC:n kanssa Pietarsaaressa 22.2.2017. Iso joukko seuran valmentajia paikalla, kiitos teille! Oheistreeniä ja keskustelua fysiikkaharjoittelusta ja lajin vaatimuksista. C1-juniorit tsemppasivat hienosti demoryhmänä!

Hankkeen seurakäynti Kannuksen Uran Salibandyjaoston vieraana torstaina 23.2.2017. Kiitos Päivi, Mika ja Jaska!

Kepli otteluisäntänä Kokkolan Tiikereiden lentopallomatsissa Hollihaassa 8.3.2017. Hankekoordinaattori testaili lentopalloyleisön pomppua. Ilmiselvästi myös lentopalloa seuraavalla yleisöllä on voimaa, nopeutta ja elastisuutta kintereissä!


Hankekoordinaattori Suomen painonnostoliiton painonnoston ohjaajakoulutuksessa Jyväskylässä 11.3.-12.3.2017.

Koulutusten suunnittelua ja tutustuminen Pietarsaareen uuteen liikuntahalliin 14.3.2017. "Oispa maila ja pallo ni sais ottaa vähän tatsia!"

Kälviän Tarmon painijaoston vieraana ke 15.3.2017. Mahtava meininki Aherruksentien painisalilla! Hankekoordinaattori pääsi seuraamaan nallepainiryhmän harjoitusta ja otti itsekin tuntumaa painimolskiin, ihan kirjaimellisesti, kilparyhmän sekä äijäpainiryhmän kanssa. Kiitos Jouko, Janne ja kaikki upeat painin harrastajat!

Hankkeen aloituspalaveri Vetelin Urheilijoiden kanssa Vetelin Urheilutalolla 22.3.2017. Seurassa aktiivinen meininki ja hienoa jos hanke voi olla mukana tukemassa toimintaa. Kiitos Liina ja Anne!

Valmentaja-ja ohjaajakoulutusviikonloppu Pietarsaaressa 31.3.-1.4.2017. Viikonlopun eri koulutusosioissa mukana yhteensä 29 valmentajaa 10 eri lajista. Kiitokset kaikille osallistujille, kouluttajille Ankille ja Joukolle sekä Rådmanin koulun ja Optiman henkilökunnalle!

Vierailu Norrvallan liikunta-ja urheilukeskuksessa Vöyrissä 4.4.2017. Mukavat, osaavat ihmiset ja monipuoliset liikuntapuitteet, siinähän se mitä tarvitaan. Kiitos Thomas, Niclas ja Jonne.

Hankkeen ohjausryhmän kolmas kokous 6.4.2017 Kaustisella. Hanke sai ohjausryhmältä hyvää palautetta ja myös tarpeellisia kehittämisvinkkejä. Tästä mennään eteenpäin! Kiitos kaikille! Hankkeen ohjausryhmä kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa, jolloin hankekoordinaattori raportoi hankkeen etenemistä, tapahtumia ja suunnitelmia hankkeen rahoittajille.

Keplin ja KPO:n yhteistyöpäivässä mukana lauantaina 8.4.2017 Kokkolan Prismassa. Mukavia iloisia kohtaamisia ihmisten kanssa ja tietokilpailua, puristusvoimamittauksia ja CityRun-asiaa! Kiitos Minna, Seija ja Satu sekä kaikki Keplin pisteellä vierailleet! Kunniamaininta nuorimmille rohkeille puristusvoimamittaukseen osallistuneille!

Keplin ja kuntien liikuntavastaavien tapaamisessa Kannuksen Kitinkannuksessa 11.4.2017. Hanketiedotusta ja ajankohtaisia seura-asioita. Hanna Pitkänen Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:stä esittelemässä Seuraverkko.fi-palvelua. Kiitokset kaikille aktiivisesta osallistumisesta minunkin puolestani ja mukava oli tavata jälleen niin vanhoja tuttuja kuin uusia tuttavuuksia! Hankekin sai jälleen hyviä vinkkejä ja kenties yhden uuden hankeseurankin matkaan mukaan!

Ykspihlajan Reiman kokousvieraana Kokkolassa 11.4.2017. Hanketiedotusta sekä ajankohtaista urheiluseura- ja koulutusasiaa. Suuri kiitos Reiman väelle mukavasta yhteistyöhetkestä. Kiva oli tutustua perinteikkääseen seuraan tarkemmin!

Nivalassa Niva-Kaijan koulun auditoriossa hankkeen järjestämä Nuoren terveys ja hyvinvointi-ilta keskiviikkona 19.4.2017. Illan vetäjänä Anki Mannström. Erittäin tärkeää asiaa nuoren elämään ja liikunnan harrastamiseen liittyvistä asioista. Tosi antoisa ilta ja Anki jos kuka tietää mistä puhuu. Kiitos kaikille osallistujille, nuorille ja vanhemmille!

Vetelin Urheilijoiden kehittämis- ja yhteistyöilta Vetelissä Hotelli Kampelissa sunnuntaina 23.4. klo 18-20. Keskustelua sekä ideoita tulevaisuuteen, mm. Oman seuran analyysi -kyselyn pohjalta. Kiitos kaikille eri lajijaostojen osallistujille!


Mentaalivalmennusilta Kokkolassa Länsipuiston koulun auditoriossa tiistaina 25.4. klo 18-20. Mentaalivalmennuksen luentosarjan toinen osa. Anki Mannström asiantuntijana. Suuri kiitos kaikille osallistujille. 12 eri urheiluseuraa edustettuna, mahtava juttu! Luentosarja jatkuu syksyllä! Yhteistyössä Seuramentor ohjaajien tukena -hanke ja Kokkolan kaupunki.

Tervetuloa liikuttajaksi -koulutus Nivalassa Nivalan Työpajasäätiöllä. Kiva startti hankkeelle Työpajasäätiön väen kanssa! Pääkouluttajana Satu Heinoja ja apukouluttajana Samu Martinmäki. Tästä mennään eteenpäin! Samalla reissulla hankeasiaa Cowboysin ja Nivalan kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Kiitos Tuomas Sarjanoja, Työpajasäätiön henkilökunta, Ville Isoniemi ja Janne Kaarlela.


Juoksukoulun aloitus to 27.4. Vetelissä yhteistyössä Vetelin urheilijoiden kanssa. Aloituksessa 27 osallistujaa! Ohjelmassa Satu Heinojan kattava ja monipuolinen alustus lenkkeilyharrastuksen aloittamisesta sekä alkulämmittelyn jälkeen hyvän olon yhteislenkki n. 30 min yksilöllisesti sykkeitä ja tuntemuksia seuraten. Ensi viikon torstaina jatketaan tekniikkateemalla! Jess!!! Vieläpä meille suotiin lenkkeilyyn optimaaliset huhtikuun lopun ulkoiluolosuhteet. Mitä nyt RPE ja sykeratsiaa pitäneen hankekoordinaattorin näpit olivat hieman kohmeessa. Ja kiitos Vetelin kunnalle luentotilasta!


Juoksukoulu jatkui Vetelissä 4.5. Joonas Kivisen ohjauksessa tekniikkateemalla ja 11.5. jatkettiin varuste-, tekniikka- ja sykeasiaa. Yhteensä Vetelin Urheilijoiden kanssa yhteistyössä järjestetyssä juoksukoulussa oli mukana oli 33 osallistujaa! Huippua! Kiitos kaikille! Näitä meidän pitää järjestää lisä, kenties syksyllä jo jatketaan! Muistakaa odotella postia elokuussa! Nimittäin juoksukoululaiset kirjoittivat postikortteihin tavoitteensa kesän ajalle. Nämä kortit tulevat postilla osallistujille sitten loppukesästä :)

Hankekoordinaattori mukana myös Keplin Kokkola City Runilla 12.5. Hieno ja onnistunut tapahtuma! Uusi reitti sai paljon kiitosta. Kiitos meidän Keplin väelle ja kaikille eri seurojen yli 200 talkoolaiselle isosta ja tunnollisesta työstä! Hienoja yhteistyökumppaneita unohtamatta. Ensi vuonna uudelleen!

Hanke mukana Nivalassa jalkapallon E-koulutuksessa 13.5. 30 osallistujaa mukana koulutuksessa! Kiitos Petri Haapasalo, Virve Närhi ja FC92.

Pirityisten juhlassa Kaustisella 15.5. Upea ilta! Monipuolinen, hauska ja mielenkiintoinen ohjelma. Kiitos hankkeen tärkeälle kumppanille saumattomasta yhteistyöstä.

Kim Blåfieldin tekemä hankkeen esittelyvideo! Kannattaa katsoa!

Helsingissä 18.5. Liikunnan Aluejärjestöjen seurakehittäjien tapaamisessa. Antoisa päivä, tärkeätä asiaa ja mukava tavata kollegoita muilta alueilta. Iso kiitos myös Olympiakomitean väelle, erityisesti Eijalle.

Hanke mukana Kaustisella jalkapallon E-koulutuksessa 23.5. Erittäin onnistunut ilta. Osallistujat tosi tyytyväisiä käytännönläheisen koulutuksen antiin. Kiitos Tomi Virta, Juho Viiperi ja KP-V!

Uusien ohjaajien koulutus Ylivieskassa 23.5. Vuorovaikutteinen ja onnistunut koulutus. Kiitos osallistujille, Kristalle ja Kuulan lentopallojaostolle. Tästä mennään eteenpäin.

Kalajoella 30.5. mukana juoksukoulussa. Luento ja yhteistreeni aiheesta syke ja harjoittelu. Upea osallistujaporukka mukana! Kiitos Kalajoen Voimistelijat ja Kalajoen Junkkarit!

Seuraavat tapahtumat ja koulutukset sitten syksyllä! Hankekoordinaattori isyys-ja vuosilomalla 1.6.-13.8.

Mukavaa kesää kaikille!Hankekoordinaattori mukana liikunnan aluejärjestöjen koulutus - ja henkilöstöpäivillä Kajaanissa 15.-17.8.2017. Paljon ajankohtaista asiaa, uutta oppia ja yhteistyön meininkiä aluejärjestöjen ja olympiakomitean kanssa. Myöskin mukavaa virkistäytymistä yhdessä hienojen kollegoiden kanssa! Kiitos Kainuun Liikunnan väelle järjestelyistä ja monipuolisesta ohjelmasta!
Kaiken muun hyvän lisäksi meille tuli menestystä aluefrisbeegolfissa!
Jalkapallon erikoistilannekoulutus juniorivalmentajille Nivalassa ma 11.9.2017. Mielenkiintoinen koulutustapahtuma Uikon kokoustilassa ja tekonurmella. Osallistujilta saatiin kiitettävää palautetta. Mukana yhteensä 17 valmentajaa kolmesta eri seurasta. Kiitos kaikille osallistujille, kouluttaja Tomi Virralle ja Nivala FC92 aktiivisille seuramentoreille.Seurakehittäjä Laura Härkönen sparraamassa Kaustisen Pohjan -Veikkojen hallituksen kokouksessa Kaustisella 18.9.2017. Tulossa myös seuran tulevaisuusilta. Seurassa tekemisen meininki, eteenpäin mennään ja hieno juttu, että Seuramentor -hankekin saa olla pienellä panoksella prosessissa mukana.

Hankkeen mentorikoulutukset jatkuivat Nivalassa lauantaina 16.9.2017! Antoisa päivä hienojen ihmisten ja valmentajien kanssa! Kiitos Wellulle, ammattitaitoinen koutsi, kouluttaja ja mentori etten sanoisi!


Tervetuloa ohjaajaksi- koulutus Kokkolassa 18.9.2017. Tosi mukava ja aktiivinen osallistujaporukka! Kiitos kaikille!


Mentorikoulutukset 23.9.2017 Kokkolassa VIlla Elbassa.


Seinäjoella ti 26.9. seura-ja järjestöammattilaisten päivässä mukana. Tosi monipuolinen ja antoisa seminaari, jossa oli erittäin asialliset ja käytännönläheiset puheenvuorot seuratoimintaan, seurojen väliseen yhteistyöhön ja yhteisöllisyyteen littyen. Näitä lisää ja ensi vuonna uusia ihmisiä mukaan!

GIF:n hallituksen kokousvieraana ti 26.9.2017 Köykärillä Kokkolassa. Kiitokset seuraväelle kivasta vierailusta ja kahvitarjoilusta! Kävimme yhdessä läpi seuramentor -hankeasiaa ja niitä käytännön toimenpiteitä, joita seura voi hyödyntää oman seuran kehittymiseksi.


Kannuksessa 29.9.-30.9.2017 valmentaja-ja ohjaajakoulutuksia. Mahtava meininki! Jälleen erittäin antoisa VOK-1-superviikonloppu!

Toholammilla 7.10.2017 seurojen ja yhdistysten uusien Lasten Liike iltapäivät kerho-ohjaajien koulutusta. Upea päivä! Kiitos kaikille osallistujille.

Kaustisella 23.10.2017 Kaustisen Pohjan-Veikkojen seuran tulevaisuusilta! Asiantuntijana Laura Härkönen Keski-Suomen Liikunnnalta. Mukavasti seuraväkeä paikalla ja mielestäni erittäin antoisa ilta, josta seuraväen on hyvä jatkaa eteenpäin. Illan aikana pohdittiin erittäin tarkeitä asioita seuran tulevaisuuden, kehittämisen ja yhtenäisyyden kannalta. Paljon konkreettisia juttuja, joihin tarttumalla seuraväen työ helpottuu. Kuka tai mikä on seura? Seura olemme me.

Kokkolassa 25.10. mukana Keparin ja Keplin urheiluseura ja media-illassa. Tapio Korjus vieraana. Paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Tulevaisuudessa kunnilla on entistä isompi rooli liikunnan ja terveyden edistämisessä. Urheiluseurojen on pysyttävä ajan hermoilla. Näkyvyys mediassa on erittäin tärkeää. Nettisivujen merkitystä siinä, millaisen kuvan urheiluseura antaa itsestään ei voi liikaa korostaa.

Kokkolassa sosiaali-ja terveydenhuolto-oppilaitoksen liikuntasalissa pe 27.10 suunnittelemassa Kokkolan Suunnistajien kanssa junioreiden yhteistestejä. Ensi viikon perjantaina tehdään sitten pilottitestit. www.soveltuvuuskoe.fi https://www.kasvaurheilijaksi.fi/

Kokkolassa junioreiden monipuolisuustestejä pe 3.11. Kiitos Kari ja Tommi sekä etenkin Kokkolan Suunnistajien rohkeat ja yritteliäät juniorit! Kaikki tsemppasi tosi hienosti pitkän ja raskaan testi-iltapäivän! Tästä on mahtavaa jatkaa eteenpäin! Illan huipensi mikäpä muukaan kuin 20 metrin piippitesti...


Kokkolassa uusien ohjaajien koulutusta ma 6.11. Jälleen kerran antoisa ja vuorovaikutteinen iltapäivä!

Kokkolassa superpäivä tiistaina 7.11. Aluksi tutustuminen Kokkolan Yliopistokeskus Chydeniuksen Welmed-hankkeeseen ja mittauslaboratorioon. Kiitos Gerd, Magnus ja Lisette! Toimintakykytestien jälkeen matka jatkui Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman yläkoulutoiminnan verkostotapaamisella Länsipuiston koululla. Päivä huipentui Olympiakomitean ja Keplin yhteiseen seurailtaan Sokos Hotel Kaarlessa. Eija Alaja esitteli uutta laatuohjelmaa, Carita tiedotti Kokkolan kaupungin ajankohtaisista asioista ja allekirjoittanut esitteli Seuramentor- hankeasioita ja tapahtumia sekä tiedotti OKM:n seuratoiminnan kehittämistuen hakemisesta ja muista ajankohtaisista seura-asioista. Vauhdikas päivä!


Keplin 20v. synttärikahvit toimistolla pe 10.11. Pari pikku-ukkoa kävi piirtämässä hankekoordinaattorille kuviot kuntoon.


Mustasaaren Karperössä hanketoimijoiden oppimis- ja koulutuspäivässä ti 14.11. Monipuolista ja tärkeää asiaa hanketoiminnasta ja mm. viestinnästä. Verkostoitumista ja hankkeen työstämistä yhdessä kollegoiden kanssa. Kiitos kaikille!Pietarsaaressa kuntien liikuntavastaavien koulutuspäivässä ke 15.11. Upeaa päästä jälleen tutustumaan hienoon Rettig Sports Centeriin (hieman mestat muuttuneet sitten 14.3.2017). Kiitos Tove, kuntien liikuntavastaavat ja Rettigin toiminnan miehet antoisasta päivästä. Hankekoordinaattori lähtee keväällä maakuntakierrokselle, järjestetään yhdessä kuntien kanssa seuraparlamentteja. Hankekoordinaattori tiedotti myös muista hankeasioista, tapahtumista ja ajankohtaisista seura-asioista.


Ylivieskassa Rieska-leaderin toimistolla torstaina 16.11. Seuramentor ohjaajien tukena -hankkeen ohjausryhmän kokous. Hanke on edennyt mukavasti ja tästä on mukava jatkaa eteenpäin vielä ainakin vuoden päivät antoisaa ja monipuolista hanketyötä urheiluseurojen kanssa.

Alavieskassa Virillä sunnuntaina 19.11. Nuoren urheilijan voimaharjoittelun perusteet - koulutusiltapäivä. Mukava iltapäivä ja suuri kiitos kaikille osallistujille, junioreille, vanhemmille ja valmentajille. Osallistujia Kokkolasta saakka! Kiitos Alavieskan Viri ja Mikko ideasta, puitteista ja järjestelyistä!

Kokkolassa tiistaina 21.11. Kokkolan Suunnistajien junioreille luento testauksesta ja testipalaute 3.11. yhteistesteistä. Oikein kuuliaisia junioreita ja nyt aletaan valmistautumaan kevään seurantatesteihin ;)

Kaustisella tiistaina 28.11. mukana Kaustisen Pohjan-Veikkojen sinettiseura-audioitinnissa. Auditointi kirkkaasti läpi! Jaoston ja seuran väki tekee upeaa työtä junioreiden harrastamisen ja urheilemisen mahdollistamiseksi!

http://veikot.kaustinen.fi/uutiset/19934/kaustisen-pohjan-veikkojen-yleisurheilujaosto-jatkaa-sinettiseurana

Kokkolassa Köykärillä torstaina 30.11. yhteistyössä GIF:n kanssa "Bra mat för unga idrottare"- luento nuoren urheilijan ravitsemuksesta. Luennoitsijana Anki Mannström. Mielenkiintoinen ja selkeä tietoisku ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asioista. Suuri kiitos kaikille osallistujille!

Kokkolassa Kampushallilla tiistaina 12.12. mukana salibandyseura Nibacoksen junioritapahtumassa. Nopeustestejä tekemässä junioreille ja uusien tuttavuuksien tapaamista.

Huippusuunnistaja Fredric Portin piti perjantaina 15.12. Kokkolan Prismalla erittäin mielenkiintoisen luennon omasta urastaan ja suunnistajan harjoittelusta sekä suunnistusajattelustaan. Tilaisuudessa paikalla 74 suunnistuksen ystävää! Ilahduttavan paljon myös junioreita ja nuoria paikalla! Kiitokset kaikille osallistujille, Kokkolan Suunnistajille ja Kari Myllymäelle, KPO:lle ja Kim Biskopille sekä tietenkin Fredricille hienosta tilaisuudesta! Olen varma, että jokainen kuulija oppi jotain uutta suunnistuksesta, harjoittelusta ja valmennuksesta.

Perhossa luistelukoulua ohjaamassa lauantaina 16.12. Perhon uudella tekojäällä! Mukava päivä, hyvät puitteet ja suuri kiitos kaikille innokkaille osallistujille! Kiitos myös apuohjaaja Aapeli Myllykoskelle Hermes Junioreista.


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat