Valmentaja-ja ohjaajakoulutusta Pietarsaaressa 31.3.-1.4.2017!
24.2.2017 12:37 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Kepli järjestää laadukasta valmentaja- ja ohjaajakoulutusta! Tervetuloa mukaan!

1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUKSEN SUPERVIIKONLOPPU PIETARSAARESSA 31.3.-1.4.2017

Koulutuspaikka: Optima, Puutarhakatu 30, 68600 Pietarsaari ja Rådmanin koulu, Parentesen 4, 68600 Pietarsaari.

LATAA ESITE TÄSTÄ: VOK-esite_PIETARSAARI 31.3.-1.4.pdf

Osaavat ja kannustavat ohjaajat ja valmentajat ovat seuratoiminnan kulmakivi. Liikunnan aluejärjestöjen 1-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK 1) luo valmentajille ja ohjaajille perustan laadukkaaseen ohjaukseen ja valmennukseen. Koulutus sopii kaikkien lajien valmentajille ja ohjaajille.

Perjantaina 31.3. klo 17.30-20.30

Taitoharjoittelu (3 h, lasten ja nuorten ohjaajille ja valmentajille) / Anki Mannström

Monipuolinen harjoittelu ja liikunta luovat hyvän pohjan eri tavoitteilla liikkuville ja urheileville. Hyvä valmentaja ymmärtää monipuolisen taitoharjoittelun merkityksen ja osaa rakentaa harjoituksista monipuolisia ja liikunnallisia perustaitoja kehittäviä. Koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja ymmärtää monipuolisen taitoharjoittelun merkityksen ja tietää, mitä ovat liikunnalliset perustaidot ja miten niitä harjoitetaan.

Vinkkejä ohjaustuokioihin (3 h, aikuisten harrasteliikunnan ohjaajille) / Satu Heinoja

Koulutuksessa saat ideoita ja malleja erilaisten liikuntatuokioiden ohjaamiseen ja pääset harjoittelemaan ohjaamista turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Koulutuksessa käydään läpi mm. taukoliikuntatuokion, sauvakävelyn, kevyen kuntojumpan ja lihaskuntoharjoituksen sekä venyttelyn ja rentoutustuokion ohjaamista. Osallistujat voivat esittää etukäteen toiveita koulutuksen sisältöön liittyen. Koulutus toteutetaan osittain työpaja- ja idesariihenä, jossa osallistujat pääsevät jakamaan omia ideoitaan muille.

Lauantaina 1.4. Klo 9.00-17.00

Lasten ja nuorten ohjaajille ja valmentajille:

Herkkyyskausien huomiointi (3 h ) / Jouko Salmela

Lasten ja nuorten hyvässä harjoittelussa on huomioitava lasten ja nuorten eri kehitysvaiheet. Eri ominaisuuksien herkkyyskaudet huomioimalla harjoittelun suunnittelussa saadaan aikaan paras oppimis- ja harjoittelutulos. Koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja tuntee lasten ja nuorten eri kehitysvaiheet ja herkkyyskaudet sekä ymmärtää niiden vaikutukset harjoittelun suunnitteluun. Koulutuksen pääteemoja ovat lasten ja nuorten riittävä liikunnan määrä, elisjärjestelmien luonnollinen kypsyminen, liikunnallisten perustsaitojen kehittyminen, fyysisten ominaisuuksien herkkyyskaudet sekä psyykkinen kehitys eri ikäkausina. Koulutuksessa käydään läpi myös lasten ja nuorten psyykkistä kehitystä eri ikäkausina.

Tunne- ja vuorovaikutustaidot valmennuksessa (2 h) / Jouko Salmela

Valmennustilanne on aina vuorovaikutustilanne valmentajan ja urheilijan/urheilijoiden välillä. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat edellytys tietojen ja taitojen välittymiselle valmentajan ja urheilijan välillä. Tunteiden tunnistaminen edesauttaa valmentajaa vuorovaikutustilanteessa onnistumisessa. Koulutuksessa käydään läpi tunteiden tunnistamista, itseilmaisun ja kuuntelelmisen taitoja ja valmentajan merkitystä hyvän ilmapiirin luomiselle sekä pelisääntöjä valmennuksessa ja ohjauksessa. Koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja tuntee tunne- ja vuorovaikutustaitojen perusteet sekä ymmärtää avoimen ja luottamusta synnyttävän ilmapiirin merkityksen valmennuksessa.

Eettinen valmennus (2 h) / Jouko Salmela

Hyvä valmentaja tiedostaa oman roolinsa ja merkityksellisyytensä ohjattaviensa kokonaisvaltaiselle kasvulle ja hyvinvoinnille. Hän osaa kohdella kaikkia tasapuolisesti ja reilusti ja ymmärtää ohjattaviensa arvon ihmisenä. Koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja ymmärtää oman vastuunsa ja valmentajan esimerkin vaikutuksen valmennettaviin sekä osaa toteuttaa reilun pelin periaatteita käytännössä. Koulutuksessa pohditaan myös, mitä eettisyys ja kokonaisvaltaisuus liikunnassa ja urheilussa tarkoittavat.

Aikuisten harrasteliikunnan ohjaajille:

Liikunta aikuisen arjessa (5 h) / Satu Heinoja

Aikuisliikkujalle säännölisellä, päivittäisellä arkiaktiivisuudella ja elimistön huollolla on suuri merkitys elimistön toiminnalle ja hyvinvoinnille. Koulutuksessa opitaan tunnistamaan ja ymmärtämään terveyttä ja suorituskykyä edistävän liikunnan taustatekijöitä. Koulutuksessa pohditaan, miten saadaan aikuisten arkeen lisää liikettä ja miten perustetaan matalan kynnyksen liikuntaryhmä sekä miten tuetaan aiakuista elämäntapojen muutosprosessissa.

ILMOITTAUTUMINEN tammikuun viikonloppuun on tehtävä viimeistään 26.3.2017:

http://kepli.ingo.fi/

Lisätiedot: samu.martinmak(ät)kepli.fi, 044-0916073

Koulutusten hinnat:
2 h = normaalihinta 35 €, Keplin jäsenhinta 30 €
3 h = normaalihinta 45 €, Keplin jäsenhinta 40 €
5 h = normaalihinta 65 €, Keplin jäsenhinta 60 €
7 h = normaalihinta 90 €, Keplin jäsenhinta 80 €
Yksi VOK Superviikonloppu = normaalihinta 120 €, Keplin jäsenhinta 110 €
VOK 1 -kokonaisuus (3 vkl) = normaalihinta 330 €, Keplin jäsenhinta 250 €

Keski-Pohjanmaan Urheilun Tukijat ry tukee koko VOK 1 -kokonaisuuden suorittavia 50 €:lla/osallistuja normaalihinnasta tai Keplin jäsenhinnasta.

Seuramentor ohjaajien tukena -hanke tukee hankkeessa mukana olevien seurojen VOK-koulutuksiin osallistuvia 50% normaalihinnasta (enintään 10 osallistujaa/seura/viikonloppu tai kokonaisuus).

PERUUTUSEHDOT

Peruutuksista tulee aina ilmoittaa kirjallisesti, esim. s-postitse! Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutetaan puolet hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä veloitetaan kurssimaksu kokonaan.


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat