Jukuleirin lajitarjonta entistä laajempi
13.3.2017 15:37 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

SUP-lautailun lajileiri on pian täynnä

HUIPPU-URHEILIJAT KANNUSTAVAT LEIRILIÄISIÄ ARJEN LIIKKUJIKSI:
JUKULEIRIN LAJITARJONTA TÄNÄ VUONNA ENTISTÄ LAAJEMPI

Keski-Pohjanmaan Liikunta ry järjestää yhdessä lajien kanssa jo 24. Jukuleirin 24.-27.7.2017.
Leiri innostaa lapsia liikkumaan ja unelmoimaan Suomi 100-juhlavuoden hengessä monipuolisen ohjelman parissa. Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueella järjestettävä liikuntaleiri on monen lapsen kesän kohokohta! Tarjonnassa on Hippo-yleisleiri ja ennätysmäärä alaleirejä. Liikunnallinen leirikokonaisuus on tarkoitettu 8-14-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Runsaasti leiritarjontaa
Jukuleirillä on tarjolla leiriryhmiä Hippo-leirillä sekä 16 lajileirillä. Hippo-leirillä liikutaan päivittäin eri lajikokeilujen ja toimintapisteiden parissa. Lajileireillä treenataan omaa lajia aamupäivisin ja iltapäivällä kokeillaan muita lajeja. Lajileirit ovat hyvä paikka tulla kokeilemaan itselle uutta lajia! Lajileireille ei vaadita aikaisempaa harrastustaustaa, mutta myös lajin harrastajat ovat erittäin tervetulleita. Lajileireillä lapsia ja nuoria ohjaavat lajiosaajat, joilla on vahva kokemus lajista oman harrastamisen ja ohjaamisen kautta.

Jukuleirillä yövytään omissa teltoissa, mikä tuo leirille oman lisämausteensa. Jännitystä mahanpohjaan tuovat myös JukuParkin vesiliukumäet, joissa leiriläiset viettävät yhden iltapäivän. Leiridisco on monelle kohokohta; mikäpä olisi parempaa liikuntaa kuin tanssia hymy huulilla hyvän musiikin tahdissa uusien ja vanhojen kavereiden kanssa. Discon aikana tarjolla on myös vaihtoehtoista ohjelmaa. Vanhoja liikunnallisia perinneleikkejä elvytetään leirin toimintapisteillä Suomi 100-teeman hengessä. Yksi kyseisen teeman tavoitteista on kirjata leiriläisten liikuntaunelmia ja leiritoiveita yhteiseen tauluun. Kooste lasten unelmista luovutetaan Suomi 100-ohjelmalle leirin jälkeen.

Ilmoittautuminen jo hyvässä vauhdissa – samoin ohjaajahaku
Leiri-ilmoittautuminen avattiin viikko sitten ja se on käynnistynyt lupaavasti. Leiriohjaajien hakulomake avattiin viime viikolla. Leirin uudet kotisivut on avattu uudella nimellä virallisesti tänään osoitteessa www.jukuleiri.fi! Leirin järjestäjät ovat varautuneet jopa lähemmäs 500 leiriläisen mukaan tulemiseen. Hippo-leiri on ollut yleensä suosituin noin 250:lla osallistujalla. Uusina lajeina on tarjolla viime kesänä näytöslajina ollut Han Moo Do ja toimintapisteenä ollut SUP-lautailu. Lajileireistä suosituimpia ovat viime vuosina olleet telinevoimistelu, tanssi, jalkapallo ja uinti. Myös pari vuotta mukana ollut jääkiekko jatkaa lajileirinä. Ilmoittautumisaikaa on 9.7. asti, joten mukaan ehtii vielä hyvin, kerrotaan Keplin toimistolta.

Pirttisalo leirikummina – Kortetmaa ja Haapakoski vieraina
Leirillä on perinteisesti vieraillut maakunnan parhaita nuoria urheilijalupauksia sekä huippuja. Tänä vuonna leirin kummiurheilijaksi valikoitui Keski-Pohjanmaan Urheilugaalassa vuoden Nuori urheilija-palkinnon vastaanottanut trap-ampuja Eemil Pirttisalo Ruotsalon Metsästysyhdistyksestä.
- Valitettavasti Eemil on leirin aikana edustustehtävissä. Sen sijaan vuoden urheilija, pesäpalloilija Sami Haapakoski Ylivieskasta ja pikajuoksija Anniina Kortetmaa Kannuksesta pääsevät tutustumaan kilpailukauden lomassa Kalajoen kuuluisaan leiritunnelmaan, kertoo Keplissä leirivalmisteluista vastaava Joonas Kivinen.

Lisätietoja: Keplin leirivastaava Joonas Kivinen joonas.kivinen(a)kepli.fi, 0440-916 076, www.jukuleiri.fi


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat