Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma

Aktiivisuus on lapselle luontaista, ja liikkumisen tavat ja taidot muotoutuvat jo lapsuudessa. Liikkuminen auttaa oppimaan, rakentaa itsetuntoa ja kehittää sosiaalisia taitoja. Varhaiskasvatuksen henkilöstöllä on tärkeä rooli lasten ja perheiden arjessa.

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikunnan iloon. Ohjelmaa toteutetaan oman yksikön lähtökohdista pienin askelin.

Ohjelmaan voivat ilmoittautua

 • yksikkö (päiväkoti, perhepäivähoito, avoin varhaiskasvatus)
 • kunta (varhaiskasvatuksen johto/hallinto).
 • Yksiköiden ilmoittautumisesta vastaa aina yksikön johtaja. Kuntatasolla päätöksen tekee varhaiskasvatuksen johto.

  Ohjelmaan liittyminen on maksutonta. Kaikki ohjelman materiaalit ovat saatavilla veloituksetta sähköisesti ohjelman verkkosivuilla ja ohjelma-alustalla, jonne yksiköt saavat tunnukset ilmoittautuessaan mukaan ohjelmaan. Ohjelman materiaalit ovat myös tilattavissa painettuina omakustannehintaan sähköisellä tilauslomakkeella.

  Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmaa on toteutettu vuodesta 2015. Ohjelma siirtyi vuonna 2017 Olympiakomiteasta Liikkuva koulu -ohjelman yhteyteen ja nimi muuttui Ilo kasvaa liikkuen -ohelmasta Liikkuvaksi varhaiskasvatukseksi 2020. Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja opetushallitus. Ohjelmaa hallinnoi LIKES-tutkimuskeskus. Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmaa toteutetaan ja kehitetään laajassa poikkihallinnollisessa yhteistyössä.

  Lisätietoa Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmasta www.liikkuvavarhaiskasvatus.fi


     
  Keski-Pohjanmaan Liikunta
  «  Tammikuu   »
  Ma Ti Ke To Pe La Su
   
   
   Koulutus
   
   Kokous
   
   Tapahtuma
   
   Seminaari
  Kategoriat