Hankepäiväkirja 2019

Hankepäiväkirja 2019

27.9.2019 perjantaina vietimme koululaisten ulkoilupäivää Lestijärven urheilukentän alueella. Eskarit, alakoululaiset sekä yläkoululaiset pääsivät kiertämään metsäparkour-rataa, temppurataa, pelaamaan koodibingoa ja juoksemaan hiki hatussa. Päivän aikana noin 70 lasta kiersi liikuntapisteillä.
Päivä oli oikein onnistunut ja jatkammekin tulevana keskiviikkona koko perheen ulkoilutapahtuman merkeissä Lestijärvellä.


2.10.2019 järjestimme Lestijärven vapaa-aikatoimen kanssa koko perheen ulkoiluillan Yli-Lestin pururadalla. Ohjelmassa oli yhteinen alkulämmittely ja sen jälkeen perheet pääsivät kiertämään pururadalle toimintarataa. Metsään oli tehty erilaisia tehtävärasteja kuten metsäparkour, tarkkuusheitto, kepparirata, pulmatehtävä ja pujottelu. Radan kiertämisen jälkeen osallistujille oli tarjolla lämmintä mehua. Jaoimme tapahtumassa myös liikuntapasseja jotka palautetaan 31.10 koko perheen Sportti-illassa. Ideana on, että saisimme passien avulla perheitä aktivoitua yhdessä liikumiseen. Kaikkien palauttaneiden kesken on arvontaa. Osallistujia tapahtumassa oli reilut 20 henkeä.


11.10.2019 oli vuorossa Ikääntyneiden ulkoilupäivä Toholammilla. Ulkoilimme porukalla keskustan pururadan ympäristössä. Frisbeegolf-radan varrella oli muutamia rasteja jotka sai kiertää omaan tahtiin. Rasteilla oli tehtävinä tasapainoilua, pallonheittoa, koodibingoilua sekä paritehtävä. Radan lopuksi oli tarjolla kahvia, mehua ja munkkia sekä arvontaa. Paikanpäälle oli tullut viisi aktiivista liikkujaa. Seuraavan kerran Toholammilla liikutetaan koululaisia kuun vaihteessa. Ikääntyneiden kanssa jumppaamme marraskuun loppupuolella.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6.-27.11. Kaustinen

Kaustisella ollaan voimisteltu tiistaisin 17 lapsen voimin. Lapset ovat oppineet paljo uusia taitoja ja harjoitelleet ahkerasti voimistelupassin liikkeitä.


2.11. Lestijärvi

Lestin koulun oppilaille ohjattiin voimisteluharjoitukset, jossa oppilaat pääsivät tutustumaan voimistelun perusliikkeisiin, voimisteluvälineisiin sekä airtackiin.1.11. Lestijärvi


Halloween -tapahtumaa oli Keplin ja kunnan lisäksi järjestämässä Sircus Hulluapina. Iltaan kuului temppuilua Tirehtöörin johdolla, pelailuja sekä kasvomaalausta ja ongintaa. Kammokujan läpi juostiin useita kertoja ja pomppulinnassakin päästiin hyppimään useaan otteeseen. Osallistujia oli aikuiset mukaan laskettuna noin 50.


30.10. Perho

Virtaa arkeen -tapahtuma keräsi Salamajärven Myllykodalle huimat 40 senioria. Bussi kuljetti iloiset osallistujat paikalle. Ulkona oli sen verran kylmä tuuli, että ulkoilut jäivät vähäiselle. Kodassa kuitenkin laulettiin ja pelailtiin kahvittelujen yhteydessä.

16.10.2018 Toholampi

Toholammilla järjestettiin ikääntyville suunnattu ulkoilutapahtuma, jonka ohjelmassa oli tasapainoilua, valokuvasuunnistusta sekä makkaranpaistoa. Valitettavasti tapahtumaan ei ilmaantunut yhtään osallistujaa. Syksyn sää on mahdollisesti karsinut hieman tapahtumien osallistujia.


12.10.2018 Kokkola

Seuramentor -hanke sekä Liikkuva ja hyvinvoiva maaseutu -hanke järjestivät yhdessä kaikille lajeille avoimet oheisharjoitukset,joita on luvassa syksyn aikana vielä useampi kerta. Paikalla oli noin kymmenen ahkeraa treenaajaa. Toivottavasti osallistujia saadaan myös jatkossa näihin harjoituksiin.

11.10.2018 Lestijärvi


Lestijärvellä järjestettiin pienten lasten perheille suunnattu "Liikutaan yhdessä"-tapahtuma, joka on jatkoa "Ulkoillaan yhdessä"-tapahtumalle. Tapahtumassa oli jälleen liikunnallisia pisteitä, joita lapset saivat vanhempiensa kanssa kiertää. Päiväkodin henkilökunta oli rakentanut lasten avustuksella hienon labyrintin läheiseen metsään. Kuvassa näkyykin labyrintin keskeltä löytyvä upea retkeilypaikka. Tapahtumassa oli tarjolla myös vohveleita ja osallistujille jaettiin Lähi-Tapiolan sponsoroimat heijastimet. Osallitujia oli yhteensä noin 30.

7.10.-21.10.2018 Kälviä


GoKälviä liikutti arviolta noin 200 ihmistä. Tapahtuma oli kahden viikon mittainen rastitapahtuma, jossa kierrettiin pisteitä ympäri Kälviän kylää. Osallistujat pääsivät muun muassa kiipeilemään, tutustumaan partiolaisten toimintaan, tasapainoilemaan slacklinella, geokätköilemään sekä leikkimään perinneleikkejä. Tapahtumapäivänä arvottiin myös iso kasa erilaisia palkintoja osallistujien kesken. Partiolaisten teltalla pääsi myös lämmittelemään nuotion ääreen.

22.9.2018 Kaustinen

Kaustisella järjestettiin voimisteluaiheinen ideapäivä. Tilaisuus oli suunnattu eri lajien valmentajille tai muuten vain liikunnasta kiinnostuneille henkilöille. Paikalla oli kuusi lasta sekä kaksi aikuista. Harjoituksissa tehtiin erilaisia kaskivartaloa, koordinaatiota, liikkuvuutta sekä taitoa kehittäviä harjoitteita.

21.-22.9. 2018 Lestijärvi


Lestijärven Lajikokeilupäivillä päästiin kokeilemaan muun muassa pesäpalloa, kuntosalia, jousiammuntaa, jääkiekkoa, suunnistusta, frisbeegolfia, temppurataa, polkujuoksua, fatbikeajelua ja poniajelua. Porukkaa oli mukavasti liikkeellä myrskyisästä säästä huolimatta.

17.9.2018 Lestijärvi

Lestijärvellä järjestettiin miehille suunnattu ilta, jossa oli paikalla puhujia ja tarjolla pientä iltapalaa. Tapahtuman tarkoituksena on saada miehet liisäämään liikuntaa sekä parantamaan omaa hyvinvointiaan. Paikalla oli 8 eri-ikäistä miestä, jotka ottivatkin liikunnan heti asiakseen ja päättivät aloittaa yhteisen lenkkeilyn. Toivottavasti mukaan saadaan vielä lisää porukkaa syksyn mittaa. Miehille on tämän toiminnan kautta tarjolla myös inbody-mittauksia ja muita testauksia sekä ohjattua liikuntaa.


13.9.2018 Toholampi


Toholammilla järjestettiin 13.9. Frisbeegolfkisat. Porukkaa oli paikalla päällä reilut parikymmentä. Frisbeegolfissa kisattiin sekä lasten että aikuisten sarjassa. Korit kierrettiin läpi kahteen otteeseen. Myös pienemmille lapsille oli järjestetty tapahtuman ajaksi puuhaa kentän läheisyydessä.

4.9.2018 Kaustinen


Kaustisella liikuttiin tiistai-iltana suurella porukalla. Urheilutalolla sekä sen lähistöllä pääsi kokeilemaan muun muassa korkeushyppyä, motoriikkarataa, ratsastusta, taidepajaa, ilma-aseammuntaa, jalkapalloa, aivopähkinöitä, tanssillista jumppaa sekä airtrackillä pomppimista. Vilinää ja vilskettä riitti kun osallistujia oli noin 300. Keplin lisäksi tapahtumaa olivat järjestämässä Kaustisen kunta, Kaustisen Pohjan-Veikot ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Lisäksi pisteitä oli pyörittämässä poliisi, SPR ja TurvanTunne.

1.9.2018 Perho


Lauantai käynnistettiin Perhossa Liikettä niveliin -tapahtuman merkeissä. Perhon Keskuskoulun sali oli jaettu kahtia, toisella puolella lapset kiersivät temppurataa ja verhon toisella puolella aikuiset pääsivät käynnistämään päivänsä liikunnallisesti. Samalla päästiin kuulemaan perholaisten toiveita erilaisista liikuntatapahtumista ja mainostettiin jo tulevaa lajikokeilupäivää, joka järjestetään 6.10. klo 10-12.


20.8.2018 Lestijärvi

Lestin koulun pihalla järjestettiin pari tuntia kestävä koko perheen liikuntatapahtuma. Koulun pihan ympäristöön oli rakennettu 20 erilaista liikuntapistettä, joita osallistujat pääsivät kiertämään mieleisessään järjestyksessä. Pisteiden rakennus ja purku sujuivat reippaasti vapaaehtoisten voimin. Liikuntapisteiden lisäksi järjestettiin osallistujien kesken arvonta ja tarjolla oli makkaraa ja mehua. Osallistujia oli noin 40 ja tapahtuma sai positiivista palautetta (kuva palautelaatikosta).
   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat