Hankepäiväkirja 2019


Hankepäiväkirja 2019

27.9.2019 perjantaina vietimme koululaisten ulkoilupäivää Lestijärven urheilukentän alueella. Eskarit, alakoululaiset sekä yläkoululaiset pääsivät kiertämään metsäparkour-rataa, temppurataa, pelaamaan koodibingoa ja juoksemaan hiki hatussa. Päivän aikana noin 70 lasta kiersi liikuntapisteillä.
Päivä oli oikein onnistunut ja jatkammekin tulevana keskiviikkona koko perheen ulkoilutapahtuman merkeissä Lestijärvellä.


2.10.2019 järjestimme Lestijärven vapaa-aikatoimen kanssa koko perheen ulkoiluillan Yli-Lestin pururadalla. Ohjelmassa oli yhteinen alkulämmittely ja sen jälkeen perheet pääsivät kiertämään pururadalle toimintarataa. Metsään oli tehty erilaisia tehtävärasteja kuten metsäparkour, tarkkuusheitto, kepparirata, pulmatehtävä ja pujottelu. Radan kiertämisen jälkeen osallistujille oli tarjolla lämmintä mehua. Jaoimme tapahtumassa myös liikuntapasseja jotka palautetaan 31.10 koko perheen Sportti-illassa. Ideana on, että saisimme passien avulla perheitä aktivoitua yhdessä liikumiseen. Kaikkien palauttaneiden kesken on arvontaa. Osallistujia tapahtumassa oli reilut 20 henkeä.


11.10.2019 oli vuorossa Ikääntyneiden ulkoilupäivä Toholammilla. Ulkoilimme porukalla keskustan pururadan ympäristössä. Frisbeegolf-radan varrella oli muutamia rasteja jotka sai kiertää omaan tahtiin. Rasteilla oli tehtävinä tasapainoilua, pallonheittoa, koodibingoilua sekä paritehtävä. Radan lopuksi oli tarjolla kahvia, mehua ja munkkia sekä arvontaa. Paikanpäälle oli tullut viisi aktiivista liikkujaa. Seuraavan kerran Toholammilla liikutetaan koululaisia kuun vaihteessa. Ikääntyneiden kanssa jumppaamme marraskuun loppupuolella.

19.10.2019 Kaustisen urheilutalolla oli vuorossa koko perheen liikuntaseikkailu. Päivän aikana urheilutalolla oli tekemistä niin perheen pienimmille kuin isommillekin. Salissa oli mm. pomppulinnoja, airtrack, palloilunurkka, bingosuunnistus, jättiläistunneli sekä kepparirata. Peilisaliin oli järjestetty taaperoikäisille oma leikkialue. Plastomopot ja tasapainoilupisteet sekä tunnelit olivat hyvin suosittuja pienten keskuudessa. Yläkerrassa oli mahdollisuus kokeilla laserammuntaa sekä kasvomaalausta. Päivä oli oikein onnistunut ja kävijöitä oli n 300.

31.10.2019 torstaina oli Yli-Lestin päiväkodilla Halloween-ilta. Aluksi ulkoilimme yhdessä päiväkodin pihalla. Perheet pääsivät kokeilemaan kepparirataa, taskulampuilla heijastinten etsimistä sekä hämisverkon ylitystä. Lyhyen ulkoilun jälkeen siirryimme liikuntasaliin. Saliin oli tuotu Ryhmä Hau-pomppulinna sekä suunniteltu temppurata, pelinurkkaus ja tasapainoilurata. Tapahtuma oli tavoittanut hyvin Lestijärven perheet ja paikalla oli n 60 henkilöä.


6.11.2019 keskiviikkona Kaustisella jumpattiin ikääntyneiden kanssa. Tunnilla keskityimme vahvistamaan keskivartalon lihaksistoa, tasapainoa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Liikkeet olikin suunniteltu niin, että jokainen voisi tehdä monia niistä myös kotona. Toiveissa olikin, että saisimme järjestettyä vielä toisen jumppahetken joulukuun alkupuolelle.

11.11.2019 maanantaina oli toisen kerran Toholammilla 1-3-luokkalaisten iltapäivän liikuntakerho. Koulun liikuntasalissa juostiin, pelattiin polttopalloa, kierrettiin temppurataa ja tehtiin erilaisia pyramideja. Tavoitteena on ollut saada lapset liikkumaan mahdollisimman monipuolisesti ja oppimaan uusia taitoja.

18.11.2019 maanantaina liikuttiin Toholammilla 1-3- luokkalaisten kanssa. Iltapäiväliikkari oli kolme kertaa maanantaina koulun liikuntasalissa. Jokaisella kerralla on alkuun ollut leikkejä ja pelejä ja sen jälkeen lapset ovat päässeet kiertämään toimintarataa. Radalla on harjoiteltu erilaisia taitoja kuten hyppäämistä, kiipeämistä, juoksemista ja tehty voimisteluliikkeitä. Lapset ovat olleet innoissaan ja oppineet uusia leikkejä ja taitoja. Liikkarissa olijat olivat kolmasluokkalaisia.

27.11.2019 keskiviikkona liikuimme Toholammin urheiluhallilla jumpan merkeissä. Jumpat olivat suunnattu ikääntyneemmille, mutta porukassa oli mukana myös nuorempia liikkujia. Aloitimme naisten ryhmän kanssa keppijumpalla ja sen jälkeen oli miesten vuoro. Jumpassa harjoiteltiin tasapainoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja ketteryytä. Hyvän musiikin siivittämänä tunti meni todella nopeasti ja hiki tuli pintaan. Jumppapäivä oli mukava piristys ryhmäläisten mielestä ja he toivoivatkin uutta tapahtumaa talvelle. Tapahtumassa oli mukana 35 henkilöä.

.

28.11.2019 torstai-iltana Lestijärven Joulunavauksen yhteydessä hanke oli mukana Joulupolulla. Kolmella tehtävärastilla pääsi kokeilemaan tonttujen hyppykisaa, joulubingoa sekä etsimään heijastimia taskulampun avulla. Lumisateesta huolimatta kävijöitä oli reilusti yli 100 tapahtumassa.

30.11.2019 lauantaina Perhossa oli Joulunavaus. Kuten Lestijärvellä myös Perhossa liikuttiin Joulupolulla. Neljällä tehtävärastilla sai kokeilla mm. tonttujen hyppykisaa, pelata joulubingoa, ratsastaa jouluporolla esteradalla sekä keksiä erilaisia tapoja kuljettaa lahjapakettia. Apulaisena Joulupolulla toimi perholainen urheilija Karoliina Ukskoski. Joulupolulla oli kävijöitä n 70 joten päivä oli onnistunut.

8.12.2019 Sunnuntaina Kaustisella oli Jumpaten Jouluun- tapahtuma. Urheilutalolla jumpattiin kaksi tuntia. Ensimmäisellä tunnilla treenattiin koko keho läpi ja toisella tunnilla keskityimme kehonhuoltoon. Tapahtuma oli tavoittanut hyvin Kaustislaiset ja sali olikin täynnä iloisia ja hikisiä naisia.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6.-27.11. Kaustinen

Kaustisella ollaan voimisteltu tiistaisin 17 lapsen voimin. Lapset ovat oppineet paljo uusia taitoja ja harjoitelleet ahkerasti voimistelupassin liikkeitä.


2.11. Lestijärvi

Lestin koulun oppilaille ohjattiin voimisteluharjoitukset, jossa oppilaat pääsivät tutustumaan voimistelun perusliikkeisiin, voimisteluvälineisiin sekä airtackiin.1.11. Lestijärvi


Halloween -tapahtumaa oli Keplin ja kunnan lisäksi järjestämässä Sircus Hulluapina. Iltaan kuului temppuilua Tirehtöörin johdolla, pelailuja sekä kasvomaalausta ja ongintaa. Kammokujan läpi juostiin useita kertoja ja pomppulinnassakin päästiin hyppimään useaan otteeseen. Osallistujia oli aikuiset mukaan laskettuna noin 50.


30.10. Perho

Virtaa arkeen -tapahtuma keräsi Salamajärven Myllykodalle huimat 40 senioria. Bussi kuljetti iloiset osallistujat paikalle. Ulkona oli sen verran kylmä tuuli, että ulkoilut jäivät vähäiselle. Kodassa kuitenkin laulettiin ja pelailtiin kahvittelujen yhteydessä.

16.10.2018 Toholampi

Toholammilla järjestettiin ikääntyville suunnattu ulkoilutapahtuma, jonka ohjelmassa oli tasapainoilua, valokuvasuunnistusta sekä makkaranpaistoa. Valitettavasti tapahtumaan ei ilmaantunut yhtään osallistujaa. Syksyn sää on mahdollisesti karsinut hieman tapahtumien osallistujia.


12.10.2018 Kokkola

Seuramentor -hanke sekä Liikkuva ja hyvinvoiva maaseutu -hanke järjestivät yhdessä kaikille lajeille avoimet oheisharjoitukset,joita on luvassa syksyn aikana vielä useampi kerta. Paikalla oli noin kymmenen ahkeraa treenaajaa. Toivottavasti osallistujia saadaan myös jatkossa näihin harjoituksiin.

11.10.2018 Lestijärvi


Lestijärvellä järjestettiin pienten lasten perheille suunnattu "Liikutaan yhdessä"-tapahtuma, joka on jatkoa "Ulkoillaan yhdessä"-tapahtumalle. Tapahtumassa oli jälleen liikunnallisia pisteitä, joita lapset saivat vanhempiensa kanssa kiertää. Päiväkodin henkilökunta oli rakentanut lasten avustuksella hienon labyrintin läheiseen metsään. Kuvassa näkyykin labyrintin keskeltä löytyvä upea retkeilypaikka. Tapahtumassa oli tarjolla myös vohveleita ja osallistujille jaettiin Lähi-Tapiolan sponsoroimat heijastimet. Osallitujia oli yhteensä noin 30.

7.10.-21.10.2018 Kälviä


GoKälviä liikutti arviolta noin 200 ihmistä. Tapahtuma oli kahden viikon mittainen rastitapahtuma, jossa kierrettiin pisteitä ympäri Kälviän kylää. Osallistujat pääsivät muun muassa kiipeilemään, tutustumaan partiolaisten toimintaan, tasapainoilemaan slacklinella, geokätköilemään sekä leikkimään perinneleikkejä. Tapahtumapäivänä arvottiin myös iso kasa erilaisia palkintoja osallistujien kesken. Partiolaisten teltalla pääsi myös lämmittelemään nuotion ääreen.

22.9.2018 Kaustinen

Kaustisella järjestettiin voimisteluaiheinen ideapäivä. Tilaisuus oli suunnattu eri lajien valmentajille tai muuten vain liikunnasta kiinnostuneille henkilöille. Paikalla oli kuusi lasta sekä kaksi aikuista. Harjoituksissa tehtiin erilaisia kaskivartaloa, koordinaatiota, liikkuvuutta sekä taitoa kehittäviä harjoitteita.

21.-22.9. 2018 Lestijärvi


Lestijärven Lajikokeilupäivillä päästiin kokeilemaan muun muassa pesäpalloa, kuntosalia, jousiammuntaa, jääkiekkoa, suunnistusta, frisbeegolfia, temppurataa, polkujuoksua, fatbikeajelua ja poniajelua. Porukkaa oli mukavasti liikkeellä myrskyisästä säästä huolimatta.

17.9.2018 Lestijärvi

Lestijärvellä järjestettiin miehille suunnattu ilta, jossa oli paikalla puhujia ja tarjolla pientä iltapalaa. Tapahtuman tarkoituksena on saada miehet liisäämään liikuntaa sekä parantamaan omaa hyvinvointiaan. Paikalla oli 8 eri-ikäistä miestä, jotka ottivatkin liikunnan heti asiakseen ja päättivät aloittaa yhteisen lenkkeilyn. Toivottavasti mukaan saadaan vielä lisää porukkaa syksyn mittaa. Miehille on tämän toiminnan kautta tarjolla myös inbody-mittauksia ja muita testauksia sekä ohjattua liikuntaa.


13.9.2018 Toholampi


Toholammilla järjestettiin 13.9. Frisbeegolfkisat. Porukkaa oli paikalla päällä reilut parikymmentä. Frisbeegolfissa kisattiin sekä lasten että aikuisten sarjassa. Korit kierrettiin läpi kahteen otteeseen. Myös pienemmille lapsille oli järjestetty tapahtuman ajaksi puuhaa kentän läheisyydessä.

4.9.2018 Kaustinen


Kaustisella liikuttiin tiistai-iltana suurella porukalla. Urheilutalolla sekä sen lähistöllä pääsi kokeilemaan muun muassa korkeushyppyä, motoriikkarataa, ratsastusta, taidepajaa, ilma-aseammuntaa, jalkapalloa, aivopähkinöitä, tanssillista jumppaa sekä airtrackillä pomppimista. Vilinää ja vilskettä riitti kun osallistujia oli noin 300. Keplin lisäksi tapahtumaa olivat järjestämässä Kaustisen kunta, Kaustisen Pohjan-Veikot ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Lisäksi pisteitä oli pyörittämässä poliisi, SPR ja TurvanTunne.

1.9.2018 Perho


Lauantai käynnistettiin Perhossa Liikettä niveliin -tapahtuman merkeissä. Perhon Keskuskoulun sali oli jaettu kahtia, toisella puolella lapset kiersivät temppurataa ja verhon toisella puolella aikuiset pääsivät käynnistämään päivänsä liikunnallisesti. Samalla päästiin kuulemaan perholaisten toiveita erilaisista liikuntatapahtumista ja mainostettiin jo tulevaa lajikokeilupäivää, joka järjestetään 6.10. klo 10-12.


20.8.2018 Lestijärvi

Lestin koulun pihalla järjestettiin pari tuntia kestävä koko perheen liikuntatapahtuma. Koulun pihan ympäristöön oli rakennettu 20 erilaista liikuntapistettä, joita osallistujat pääsivät kiertämään mieleisessään järjestyksessä. Pisteiden rakennus ja purku sujuivat reippaasti vapaaehtoisten voimin. Liikuntapisteiden lisäksi järjestettiin osallistujien kesken arvonta ja tarjolla oli makkaraa ja mehua. Osallistujia oli noin 40 ja tapahtuma sai positiivista palautetta (kuva palautelaatikosta).
   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat