Liikkuva koulu ja opiskelu verkostotapaaminen Kalajoella 29.10.2019

Tervetuloa Kalajoelle jo perinteeksi muodostuneeseen verkostotapaamiseen tiistaina 29.10.2019 klo 15:00-18:00. Verkostotapaamisen teemana on aktiivisuuden ja hyvinvoinnin lisääminen peruskouluissa ja toisella asteella. Kohderyhmää ovat kaikki oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnista kiinnostuneet peruskoulun ja toisen asteen opettajat sekä henkilökunta. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi verkostotapaamiseen!

Verkostotapaamisen pääpuhujana kuulaan KM, Hauhon yhtenäiskoulun rehtoria Pekka Paappasta teemalla ''Liikkumisen, toiminnallisuuden ja osallisuuden merkitys hyvässä kasvuyhteisössä''. Paappanen kertoo esimerkkien avulla, kuinka liikkuuminen, toiminnallisuus ja osallisuus auttavat lasta ja nuorta kehittymään enstistä paremmin itseohjautuvaksi ja tulevaisuususkoiseksi. Lisäksi valittavanasi on kaksi työpajaa oman kiinnostuksen mukaan.


Ilmoittautuminen osoitteessa: www.kepli.ingo.fi Ilmoittautumiset 20.10.2019 mennessä. Verkostotapahtuman esitteen löydät Verkostotapaamisen esite 2019 uusin.pdf

Osallistumismaksu: 30 € / henkilö, sisältää kahvin ja suolapalan. Tapahtumaan otetaan enintään 220 osallistujaa, paikat ja työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin. .

HUOM! Yhteislaskutuksen vuoksi; Muistahan ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa, mikäli toimit opettajana Kalajoen Kaupungilla, JEDU:n Kalajoen toimipisteessä tai Kalajoen Kristillisellä opistolla.

OHJELMA:

15:00-15:45 Pekka Paappanen
15:45-16:15 Kahvit
16:15-17:00 Työpaja 1
17:15-18:00 Työpaja 2

TYÖPAJAVAIHTOEHDOT, valitaan 2


Aktiivisen toimintakulttuurin johtaminen
Pekka Paappanen, KM, Hauhon Yhtenäiskoulun rehtori

Pajassa pohditaan esimiehen roolia alati tapahtuvan muutoksen keskellä.


Draivia Kouluun
(Tuomo Huttunen, Draivia kouluun -kouluttaja

Pääset tutustumaan Draivia Kouluun –ohjelmaan, joka vastaa monipuolisuudessaan uuden liikunnan opetussuunnitelman tarpeisiin ja tuo golfin ’’lasten näköisenä’’ sekä turvallisena liikuntatunneille, välkkäri- ja kerhotoimintaan. (max. 20 osallistujaa)


Kampussankarit, miten motivoida toisen asteen opiskelijoita aktiiviseen arkiliikkumiseen?
Sanna Ojajärvi, kehittämispäällikkö, Pyöräilykuntien verkosto

Pyöräilyn teemapäivä tai -kuukausi? Katettu pyöräpysäköinti? Aktiivinen ja kestävä liikkuminen valinnaisaineena? Sähköavusteiset yhteiskäyttöpyörät? Työpajassa jaetaan kokemuksia ja työstetään toisen asteen opintoihin sopivia keinoja motivoida opiskelijoita pyöräilemään. Työpajan aluksi esitellään lyhyesti vuonna 2019 käynnistyneen Pyöräily elämäntavaksi -hankkeen (Pyöräilykuntien verkosto ja Koululiikuntaliitto) kokemuksia.


Rope skippingillä liikettä oppitunneille
Jenni Tuomela, projektipäällikkö, Voimisteluliitto

Rope skipping sopii mainiosti paitsi välituntiliikunnaksi myös toiminnalliseen oppimiseen moneen eri aineeseen ja teemaan. Sen avulla oppitunteihin saa helposti lisää liikettä sekä pienissä pätkissä että kokonaisen liikunnallisen oppitunninkin merkeissä. Työpajassa tutustutaan Rope skippingin perusteisiin sekä mahdollisuuksiin toiminnallisessa opetuksessa. (max. 25 osallistujaa)


Vähän liikkuvan nuoren tunnistaminen ja tukeminen
Kirsti Siekkinen, Terveyden edistämisen asiantuntija, LIKES ja Liikkuva opiskelu -ohjelma

Työpajassa käsitellään vähäisen liikkumisen taustalla olevia asioita ja tuodaan esille erilaisia keinoja tukea vähän liikkuvaa nuorta oppilaitoksessa. Miten purkaa liikkumisen esteitä? Millaisista koulu-/opiskelupäivän liikkumista lisäävistä toimenpiteistä nuoret ovat kiinnostuneita?


Lautapelit liikunnaksi
Rosa-Maria Tuisku

Liikkuvien lautapelien kokonaisuus, jossa hyödynnetään tuttujen lautapelien ideoita uudella tavalla ja uuden OPSin hengessä. Enää ei istuta pelilaudan äärellä tuoleilla istuen, vaan pelikokemus tapahtuu itse kokeillen, oppien ja ennen kaikkea liikkuen. Liikunnallisissa lautapeleissä on kyse yhdessä olemisesta, yhteistyön tekemisestä ja positiivishenkisestä ongelmanratkaisusta, ja pelien perimmäinen ajatus on kaikille avoimuus, eli se, että peleihin voisi osallistua kuka tahansa. Tässä työpajassa osallistujat pääsevät itse pelaamaan pelejä ja keskustelemaan pelien soveltamisesta erilaisiin tarpeisiin. (max. 20 osallistujaa)


Liikkuvana ammattiin
Johanna Vesenterä, Lehtori fr, Ttm, projektipäällikkö OSAO
Janne Mäntynenä, Liikuntaneuvoja, Amiskoutsi, OSAO

Liikkuvana ammattiin hankkeen tavoitteena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta vähentämällä istumista ja edistämällä opiskelu- ja työkykyä. Tässä työpajassa esitelleen hankkeessa toteutettuja toimenpiteitä sekä kokeiluja. Saat myös vinkkejä opetuksen toiminnallistamiseen ja tauottamiseen erilaisin keinoin. (max. 20 osallistujaa)


Liikkuva Poke: liikkuva opiskelu ammatillisessa oppilaitoksessa
Ulla Martinmäki

Kuinka liikunnallistaa opiskelupäiviä ja arkea? Kokemuksia Personal Training toiminnasta, Liikkuva opiskelu osana ammatillisia aineita, kuinka sosiaalista mediaa hyödynnetään. Kuulet kuinka Poke:ssa aktivoidaan opiskelupäiviä.


Liikkujatyypit arjen aktivoinnin apuna
Jaana Kari, LitT

Tavoitteena: Inspiroida osallistujia tukemaan nuorten fyysistä aktiivisuutta ja hyvinvointia koulupäivän aikana. Perehdyttää osallistujat Liikkujatyyppi® -luokituksen käyttöön liikuntaan motivoimisessa ja liikunnalliseen elämäntapaan kasvamisen tukena. Osallistujat pääsevät tekemään digitaalisen Liikkujatyyppi -testin ja tunnistamaan oman Liikkujatyyppinsä. Koulutus on aktiivisuutta sisältävä luento.
Olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriöstä avustusta Liikkuva Koulu ja Liikkuva Opiskelu -toiminnan tukemiseen.


Tapahtumassa tapaat myös yhteistyökumppaneitamme:
Aluemyyntipäällikkö Jarno Hautamäki, jarno.hautamaki@piresma.fi . 0504070051


Lisätietoja:
Emilia Hirvi, lasten ja nuorten liikunnan asiantuntija / Keski-Pohjanmaan Liikunta
Torikatu 16 A 2, 67100 KOKKOLA
emilia.hirvi@kepli.fi, 0440 916 076
Juho Silvasti, rehtori / Pohjankylän koulu
Marttilantie 6, 85100 KALAJOKI
juho.silvasti@kalajoki.fi, 044 4691 312   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat