Keplin Liikkuva koulu -toimenpiteitä lukuvuonna 2016-2017
17.5.2017 16:50 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Keski-Pohjanmaan Liikunnan toiminta-alueen kunnat ovat Liikkuva koulu -hankkeessa valtakunnan keskivertoja aktiivisempia - jokaisesta 21 kunnasta on vähintään yksi koulu rekisteröitynyt Liikkuvaksi kouluksi. Alueen kunnista 17 on hakenut vuosien saatossa Liikkuva koulu -hankerahaa ja lähes saman verran on päässyt hankeavustuksen piiriin.

Keski-Pohjanmaan Liikunnan tehtävänä on koordinoida alueen Liikkuva koulu -toimintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa suurelta osin tiedottamista, verkostotyötä ja kouluttamista.

Lukuvuoden 2016-2017 osalta Kepli on järjestänyt, tai ollut mukana järjestämässä, tähän mennessä 76 tapahtumaa, koulutusta tai seminaaria. Tilaisuuksissa on ollut noin 2000 osallistujaa. Isoimpia tapahtumia ovat olleet yhdessä muiden alueiden sekä Aluehallintoviraston kanssa järjestetyt alueelliset Liikkuva koulu seminaarit. Tilaisuudet keräsivät Ouluun ja Kuortaneelle yhteensä lähes 300 henkilöä. Alueellisen verkostotyön osalta merkittäviä tilaisuuksia olivat yhdessä Kalajoen kaupungin kanssa lokakuussa 2016 järjestetty Liikkuva koulu seminaari, sekä Kaustisella kuluvan vuoden helmikuussa pidetty Liikkuva koulu avustusklinikka. Kalajoen tilaisuus keräsi lähes 100 koulupäivän liikunnallistamisesta kiinnostunutta osallistujaa.

Koulutuksista suosituimpia ovat olleet Liikunnalliset vanhempainillat sekä Välituntiliikuttajakoulutukset. Lukuvuoden aikana järjestettiin Keplin toimesta 17 Liikunnallista vanhempainiltaa, joihin osallistui noin 1200 oppilasta, vanhempaa ja koulun henkilökunnan edustajaa.

Lukuvuoden 2017-2018 Liikkuva koulu avustushausta informoidaan hakijoita AVI:n toimesta kesän aikana. Huomioitavaa on, että menossa olevan lukuvuoden tuet tulee olla käytetty heinäkuun loppuun mennessä.


Kuvassa osa Alavieskan yhtenäiskoulun vanhempainillan 200 osanottajasta. Vanhempainilta pidettiin 20.4.


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat