Vetelin yläkoulun liikuntapainotteisuudesta hyvää palautetta
25.5.2018 15:23 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Kehon huolto oli toimintavuoden palautepäivän ja päätösharjoituksen teemana.

Keplin ja Vetelin kunnan liikuntapainotteiseen yläkoulutoimintaan liittyvä yhteistyö on edennyt ensimmäisen lukuvuoden ennakkosuunnitelman mukaisesti. Oppilailta ja vanhemmilta saatu myönteinen palaute rohkaisee kehittämään toimintaa edelleen. Liikuntapainotteiseen yläkoulutoimintaan Vetelissä on osallistunut lukuvuoden aikana yhteensä 21 nuorta 8- ja 9-luokan oppilaista.

- Nuoren urheilijan hyvä arki on yhteinen tavoitteemme, kertoo Keplin aluejohtaja Petri Harsunen ensimmäisen vuoden kokemuksista.

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman kehittelemissä "Kasva urheilijaksi" -ominaisuustesteissä parannuksia oli tullut koko ryhmällä erityisesti liikkumistaidoissa, voimakestävyydessä sekä liikkuvuudessa
Kahdeksannen luokan tytöt puolestaan erottuivat kehittyneimpänä ryhmänä kun vertaillaan kasien ja ysien tyttöjen ja poikien keskiarvotuoloksia ryhmätasolla. Yksittäisissä testeissä reiluja parannuksia on tullut erityisesti sivuttaissiirtymisessä, tähtiradalla, etunojapunnerruksissa, vauhdittomassa 5-loikassa, alaselän ojennuksessa sekä tempausvalassa.

- Esimerkiksi käsinseisonnassa moni on parantanut huimasti viime elokuussa tehdyistä mittauksista, vahvistaa liikunnanopettaja Mari Bergdahl.

Kouluarvosanan kokonaisuudesta nuoret antoivat kouluarvosanan 8,39. Nuoret antoivat tunnustusta erityisesti monipuolisista ja kehittävistä treeneistä, hyvästä suunnittelusta ja pitkäjänteisyydestä. Myös asiantuntijaluennot saivat kiitosta.

- Ykisttäisistä osa-alueista Kuortaneella huhtikuun alussa toteutettu leiri sai korkeimman arvosanan. Myös koulunkäynnin ja urheilemisen yhdistämisestä tuli erinomaista palautetta koulun johdolle. Kiitosta saivat myös harjoitusten ajankohdat tiistai-, torstai- ja perjantaiaamuisin sekä yleisesti valmennuksen laatu, avaa palautteen tuloksia Harsunen.

Nuoret toivoivat palautteessa jatkossa harjoitussuunnitelmarunkoa, lisää lihashuoltoa sekä lihaskuntoharjoittelua. Ensi lukuvuonna ryhmä pysyy samankokoisena kun ysien tilalle tulle uusi noin 10 hengen ryhmä tyttöjä ja poikia.

Ensi lukuvuoden ohjelmaan on suunnitteilla mm. telinevoimistelua, painia ja taitoharjoittelua, valottaa Harsunen ensi kauden monipuolista ohjelmaa.

Lisätietoa Vetelin yläkoulun liikuntapainotteisesta toiminnasta antavat rehtori Tero Lahtinen,tero.lahtinen(a)veteli.fi;
liikunnanopettaja Mari Bergdahl, mari.bergdahl(a)veteli.fi sekä Keplistä aluejohtaja Petri Harsunen, petri.harsunen(a)kepli.fi   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat