Kepli ja Kaustisen musiikkilukio yhteistyöhön
11.6.2018 10:49 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Ilona Salomaa-Uusitalo, Mailis Tastula ja Petri Harsunen kertoivat syksyllä käynnistyvästä yhteistyöstä

Kepli ja Kaustisen kunnan sivistystoimi yhdessä musiikkilukion kanssa ovat käynnistämässä uraauurtavaa pilottia musiikkilukiolaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Osapuolet ovat sopineet ensi lukuvuotta koskevasta kurssiyhteistyöstä. Kepli organisoi musiikkilukiossa opiskeleville nuorille parinkymmenen tunnin laajuisen kurssikokonaisuuden, jossa lajivalmennuksessa oleville urheilijoille ja musiikin tekijöille tarjotaan yhteistä kokonaisvaltaista mahdollisuutta omien tavoitteiden ja päämäärien saavuttamiseen.
Kurssilla kerran kuussa toteutettavissa kokoontumisissa Keplin asiantuntijat opastavat nuoria mm. kehonhuollossa, psyykkisessä valmennuksessa, lihaskunnossa, ravitsemuksessa sekä urheilulääketieteen ja nuorten terveyteen liittyvissä asioissa.

- Haluamme tarjota yhteistyössä Keplin kanssa oppilaitoksessa opiskeleville nuorille – niin urheileville kuin musiikin tulevaisuuden tekijöille - kokonaisvaltaista urheiluvalmennuksen tietotaitoa sekä psyykkisen hyvinvoinnin kehittämisen työkaluja, kertoo musiikkilukion rehtori Ilona Salomaa-Uusitalo.


Keplin ja Kaustisen kunnan yhteistyö laajenee

Yhteistyösopimuksen taustalla on myös Kaustisen kunnan aie liittyä Keplin kuntajäseneksi.
Aiemmin viime vuonna Perhonjokilaakson kunnista Perho ja Veteli ovat jo liittyneet Keplin jäseneksi. Jäsenyys on osa yhteistyösopimusta ja kertoo yhteisistä tavoitteista hyödyntää Keplin liikunnan ja hyvinvoinnin asiantuntijaverkostoa mm. Liikkuvan koulun, musiikkilukion liikunnallisen kurssitoiminnan sekä urheiluseurayhteistyön kehittämisessä.

- Kuntayhteistyö on yksi Keplin strategisista painopistealueista ja jäsenyys viestii osaltaan yhteistyöhalua, kertoo sopimusta ja kurssin sisältöjä Keplin puolesta valmistellut aluejohtaja Petri Harsunen.


Kaustinen haluaa edistää hyvinvointia

Keplin kanssa tehtävä yhteistyö edistää omalta osaltaan kunnan strategisia tavoitteita hyvinvoinnin edistämisessä. Uudessa Kaustisen kuntastrategiassa hyvinvoinnin edistäminen on yksi tärkeä painopistealue. Tärkeää on tukea nuorten sujuvaa ja hyvää arkea, joka tukee kasvavien nuorten hyvinvointia laaja-alaisesti.

- Tavoitteenamme on edistää toiminnassamme kuntalaistemme laaja-alaista hyvinvointia ja aktiivisuutta, painottaa kunnan vs. sivistysjohtaja Mailis Tastula.


Lisätietoja:
Kaustisen kunta/ vs.sivistysjohtaja Mailis Tastula, 050-4436 877, mailis.tastula(a)kaustinen.fi
Musiikkilukion rehtori Ilona Salomaa-Uusitalo, 040-5561 783, ilona.salomaa-uusitalo(a)kaustinen.fi
Kepli/Petri Harsunen, 0400-365 607, petri.harsunen(a)kepli.fi


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat