Hanna Niemi aloitti Liikkuva ja hyvinvoiva maaseutu -hankkeen koordinaattorina
12.6.2018 11:36 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Hanna Niemi on aloittanut Keplissä Liikkuva ja hyvinvoiva -hankkeen koordinaattorina


Olet tuore Kokkolaan muuttanut liikunnan ammattilainen ja aloittanut Keplissä viime perjantaina 8.6. Liikkuva ja hyvinvoiva maaseutu-hankkeen hankekoordinaattorina. Kerro meille lukijoille hieman omasta taustastasi.

Miten päädyit juuri Kokkolaan?
- Poikaystäväni oli jo alkuvuodesta siirtynyt pelaamaan KPV:n riveihin, joten muutin myös Kokkolaan toukokuun lopulla saatuani työni päätökseen pääkaupunkiseudulla.

Millainen urheilijatausta sinulla on ?
- Oma lajitaustani on joukkuevoimistelussa vuoteen 2015 asti. Tämän jälkeen kontaktini lajiin on jatkunut ainoastaan valmentamisen merkeissä. Laji on minulle edelleen rakas.

Miten päädyit valmennushommiin?
- Aloitin valmennuksen vuonna 2006 koska seuraamme tarvittiin uusia valmentajia ja halusin kokeilla millaista valmentaminen olisi. Innostuin työstä kovasti ja valmentamisesta on tullut minulle todella mieleinen ja tärkeä työ. Valmennuksessa parasta on nähdä omien urheilijoiden kehitys ja oppia tuntemaan kaikki joukkueen jäsenet.

Olet syksyllä valmistumassa liikunnanohjaajaksi Vierumäeltä Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Mitä muuta koulutusta olet käynyt?
- Olen valmistunut Kisakallion Urheiluopistolta liikuntaneuvojaksi vuonna 2014 ja viime toukokuussa hain samaisesta opistosta ammattivalmentajan paperit. Tämän lisäksi olen käynyt Voimisteluliiton koulutusjärjestelmän mukaiset valmentajakoulutukset Lajitutkintoon asti.

Millainen on uusi työtehtäväsi Keplissä?
- Uusi työtehtäväni on hieman erilainen kuin aiemmat työkokemukseni. Odotan innolla että pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin ja toimintaympäristöön. Pidän siitä että työssä saa kehitellä omia ideoita ja se on itsenäistä

Mitä Pirityisten rahoittamalla maaseudun kehittämishankkeella tavoitellaan?
- Hankkeella tavoitellaan nimensä mukaisesti liikkuvaa ja hyvinvoivaa maaseutua. Tarkoituksena on lisätä liikettä kaiken ikäisten keskuudessa ja saada paikalliset toimijat tekemään yhteistyötä tämän asian kehittämiseksi. Saamalla ihmiset mukaan liikkumaan ja verkostoitumaan pystytään edistämään terveyttä sekä ehkäisemään syrjäytymistä.

Hankkeessa on mukana viisi maaseutukuntaa, mitkä ne ovat?
- Hankkeessa mukana olevat kunnat ovat Kaustinen, Kälviä, Perho, Toholampi ja Lestijärvi.

Miten aiot lähteä kuntien kanssa liikkeelle?
- Lähden aluksi tapaamaan jokaisen kunnan yhteyshenkilöä ja katsotaan sitten minkälaista tapahtumaa alamme missäkin kunnassa järjestämään.

Mitä muita harrastuksia sinulla on?
- Tykkään juosta ja käydä kuntosalilla. Teemme myös pitkiä kävelyitä Hugo-koirani kanssa. Toimin lisäksi vapaaehtoisena SPR:n ystävätoiminnassa.

Mitä liikunta ja hyvinvointi sinulle merkitsevät?
- Liikunta on iso tekijä sekä fyysisen että psyykkisen hyvinvoinnin kannalta. Minulle liikunta on elämäntapa, se saa aikaan hyvän olon tunteen, se on hauskaa ja se rentouttaa. Yhdessä liikkuminen on minulle mielekkäämpää kuin yksin liikkuminen. Hyvinvointi on edellytys sille, että voi nauttia elämästä.

Mitä teet mieluiten kesällä?
- Kesällä nautin mieluiten lämpimästä säästä hyvässä seurassa ilman aikataulua.

Nouseeko KPV syksyllä Veikkausliigaan?
- Nousee.

Kiitos haastattelusta ja tsemppiä uuteen työhön!


Hannan tavoitat Keplin toimistolta pääsääntöisesti maanantain ja keskiviikon välillä s-postilla: hanna.niemi(a)kepli.fi tai kännystä 0440-916 074

ph


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat