Urheiluakatemia suuntaa eteenpäin
15.6.2018 9:19 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Urheiluakatemian johtoryhmä koolla Mustakarin paviljongilla

Urheiluakatemian johtoryhmä kokoontui viime torstaina Suomen vanhimpiin lukeutuvan pursiseura GSF:n paviljongilla Mustakarilla. Päivän teemana oli urheiluakatemian strategiatyön käynnistäminen. Kälviäläislähtöinen ja lentopallotaustan omaava Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman johtajaksi valittu Antti Paananen alusti ja johdatteli päivää valtakunnallisesta näkökulmasta.

- Keski-Pohjanmaa kuuluu 21:n urheiluakatemian ja valmennuskeskuksen joukossa ns. kasvattaja-akatemioihin. Teidän on tärkeää tunnistaa roolinne ja luoda vahvat paikalliset verkostot niin oppilaitoksiin, urheiluseurakumppaneihin kuin muihin asiantuntijaverkostoihin, Paananen korostaa.

Yleisesti urheiluakatemiaohjelmassa valmennuskeskukset ja urheiluakatemiat
- edistävät yksilön kehittymistä ja menestymistä urheilijana
- kehittävät päivittäistä valmennus- ja asiantuntijaosaamista
- rakentavat yhteistyötä urheilun toimijoiden välillä
- mahdollistavat urheilijan ammattiuran sekä urheilun, koulunkäynnin, opiskelun ja/tai työelämän yhdistämisen
- tarjoavat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet
- tukevat tasapainoisen elämänuran rakentumista, jossa urheilija kasvaa ottamaan vastuun itsestään
=> tavoitteena urheilijan hyvä päivä!

- Mielestäni Kokkolan maakuntakeskukseen on hyvä luoda urheiluakatemian osaamiskeskittymä, josta voidaan koordinoida ja kehittää palveluja yhteistyössä myös maakuntien yläkoulujen ja lukioiden kanssa, Paananen linjaa omana näkemyksenään.

Urheiluakatemiaan 74 hakijaa - jalkapallo suosituin

Urheiluakatemiaan on hakeutunut kevään yhteishaussa yhteensä 74 hakijaa, joka on hieman suurempi määrä kuin aiempina vuosina. Lajeista suosituin oli selkeästi jalkapallo, johon hakeutui yhteensä 28 nuorta. Muita suosittuja lajeja hakijoiden joukossa olivat: salibandy ja uinti (8), tanssi (7), yleisurheilu (6), jääkiekko ja koripallo (5), taitoluistelu, tennis ja ratsastus (2) sekä suunnistus, golf ja nyrkkeily (1).

- Pääosa hakijoista on Kokkolasta mutta myös lähialueelta tuli hakijoita. Hakijoita tuli mm. Kruunupyystä, Alavieskasta, Kalajoelta, Nivalasta, Alahärmästä sekä yksi hakija Saksasta, kertoo akatemian koordinaattori Timo Virolainen hakijatilianteesta.

Akatemialle yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma

Johtoryhmä hyväksyi koordinaattorin valmisteleman urheiluakatemian yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman. Suunnitelma liitetään osaksi Keplin vastaavaa suunnitelmaa, joka on laadittu syksyllä 2016. Keski-Pohjanmaan urheiluakatemia on akatemiaverkostossa ensimmäisten joukossa, jolla on tällainen suunnitelma.

- Suunnitelma on hyvin konkreettinen ja urheilijalähtöinen, valaisee koordinaattori Virolainen.

Akatemian valmentajilta laadukasta lajivalmennusta

Akatemian jalkapallovalmentajina jatkavat Kim Huuhka poikaryhmän ja Jyrki Ojala tyttöryhmän valmentajana. Viime kaudelle tehtiin seurasopimukset akatemiavalmennuksesta mm. Edustus Hermeksen (jääkiekko), Nibacoksen (salibandy), KTU:n (yleisurheilu) sekä KUS-GSS:n kanssa uinnissa. Koordinaattori jatkaa koripallon valmentajana. Uutena lajina aloittaa tanssi yhteistyössä Konsan kanssa. Tanssin opettajana toimii Raija Ilo. Lisäksi akatemialla on yhteistyötä KPV:n, GBK:n, KoNMKY:n ja Tiikereiden kanssa. Ensi kaudelle valmistellaan sopimukset Tennisseuran ja Kokkolan Taitoluistelijoiden kanssa.

Strategiatyö jatkuu elokuussa pidettävässä kokouksessa. Akatemialaiset osallistuvat suurella joukolla Keski-Pohjanmaa-päivän 12.9.2018 liikuntafoorumiin, jonka teemana on nuoren urheilijan ura.

- Päivään on tulossa suomalaisen ja maakunnallisen urhelun vaikuttajia eri rooleissa, kertoo foorumia valmisteleva aluejohtaja Petri Harsunen.

ph

   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat