Keskipohjalaiset urheilujärjestöt tukemassa suurhiihtäjän patsashanketta
29.8.2018 9:45 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Kuvanveistäjä Seppo Kalliokoski on suunnitellut suurhiihtäjä Mika Myllylän patsaan.

Kepli, Keski-Pohjanmaan Hiihto ja Keski-Pohjanmaan Suunnistus ovat lähdössä tukemaan vuoden päästä loppukesällä valmistuvaa patsashanketta. Keplin hallitus päätti omalta osaltaan tiistai-iltana osallistua yhteishankkeeseen. Aiemmin päätökset ovat tehneet Keski-Pohjanmaan Hiihto ry sekä Keski-Pohjanmaan Suunnistus ry.

- Pienoispatsaita on varattu kesä aikana hyvin. Ensimmäisestä valuerästä patsaita on jäljellä vielä 5-6 kpl. Uusi erä on tarkoitus laittaa tilaukseen lähiaikoina. Lisäksi syksyllä valmistuu vielä muistomitali, jolla kerätään varoja varsinaisen patsaan hankintaan. kertoo patsastoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Heinonen Haapajärven Kiiloista.

- Patsaan työnimenä on ollut "Murtunut latu" , joka on minun toimikunnan puheenjohtajan esittämä nimi. Taiteilija esitti "Rankka latu" -nimeä. Patsaan lopullista nimeä ei ole vielä päätetty. Se tullaan julkistamaan viimeistään loppukesästä 2019, jolloin patsas vihitään käyttöön. Patsas sijoittuu Haapajärven kirjasto- ja kulttuuritalon tontille, josta avautuu näkymä Ronkaalan urheilualueelle. Kulttuuritalon seinään on suunniteltu muistotaulua, jossa kerrotaan Mika Myllylän saavutukset ja patsashankkeeseen osallistuvien tahojen nimet.

- Olemme suunnitelleet myös ensi vuodelle erilaisia teematapahtumia, jotka alkavat Keski-Pohjanmaan Maakuntaviestistä, Heinonen valaisee patsashankkeen suunnitelmia, Heinonen päättää.


Haapajärven Kiilojen patsastoimikunta julkisti hankkeen kesäkuun puolivälissä.
Ilkka Heinonen toinen vasemmalta ja halsualainen kuvanveistäjä Seppo Kalliokoski (pienoispatsasa käsissä)   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat