Koulutusta seuroille taloushallinnosta ja tulorekisteristä 25.11.
11.10.2019 14:06 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Vuoden alussa käyttöön otettu tulorekisteri puhuttaa urheiluseuraväkeä

Tulorekisteri on puhuttanut seuraväkeä koko alkuvuoden. Moni on pohtinut ensimmäistä kertaa esimerkiksi rahallisesti pienten kilpailupalkintojen verollisuutta ja omia palkintokäytäntöjään ylipäänsä. On hyvä huomata, että tulojen ilmoittaminen on muuttunut, ei tulojen verollisuus tai tuloon liittyvien kulujen vähennysoikeus.

Tulorekisteri korvaa palkkojen vuosi-ilmoitukset, jotka nykyisin annetaan Verohallinnolle, työeläkelaitoksille, työttömyysvakuutusrahastolle ja työtapaturmavakuuttajille. Tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat tehdystä työstä maksetut palkat, luontoisedut, palkkiot, työkorvaukset sekä muut ansiotulot. Myös verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset on ilmoitettava.

Kerran vuodessa ilmoittamisesta on siirrytty maksukohtaiseen ilmoittamiseen. Harmillisesti tavaroiden ilmoittamisen tarkka euromääräinen alaraja on poistunut, joka on aiheuttanut hämminkiä. Arvoltaan merkityksettömiä symbolisia palkintoesineitä ja tavarapalkintoja ei tarvitse ilmoittaa tulorekisteriin, kuten niitä ei ole ilmoitettu ennenkään vuosi-ilmoituksella. Parhaiten palkintoesineiden arvon arvioinnin voi tehdä palkinnon antaja itse. Muiden on asiaan hankala ottaa kantaa.

Kepli järjestää taloushallinnon koulutusta tulorekisteristä ja sen käytöstä, sähköisestä asioinnista, y-tunnuksista sekä uudesta verkkolaskulaista.

Taloushallinnon maksullinen koulutustilaisuus järjestetään maanantaina 25.11.2019.

Aika: 25.11.2019 klo 17:30 - 20:00
Paikka:
Ewaldintalo, Kokkola

Koulutuksessa käsitellään seuraavia asioita:
- 1.1.2019 voimaan tullutta tulorekisteriä ja siitä saatuja kokemuksia
- uutta ja päivitettyä tietoa tulorekisteriin
- usein kysyttyä tulorekisteristä mm kustannusten korvauksista yhdistyksissä
- infoa sähköisestä asiointia
- uusi verkkolaskulaki
- y -tunnukset yhdistyksille 18.9.2019
- ajankohtaista kirjanpidosta, tilinpäätöksestä ja verotuksesta
- kysymysklinikka

Kouluttaja/asiantuntija: Kaarina Pyydönniemi, KLT,HT,HHJ,IDMAN VILEN GRANT THORNTON OY

Kaarina Pyydönniemellä on yli 40 vuoden monipuolinen kokemus taloushallinnon työtehtävistä. Käytännönläheinen lähestymistapa helpottaa kirjanpitoasioiden omaksumista haastavissakin ongelmissa. Verotoimistotausta, talouspäällikön työhtehtävät ovat antaneet vankan näkemyksen yritysten ja yhdistysten koulutustarpeista. Koulutus- ja konsultoininnin lisäki hän toimii tilintarkastajana lukuisissa erilaisissa yhteisöissä.

Kurssin hinta: 69 eur/hlö jäsenseurat, muut 79 eur
Sisältää kevyen kahvi- ja virvoketarjoilun.

Ilmoittautumiset: os.www.kepli.ingo.fi 18.11.2019 mennessä.   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat