Keplin syyskokous kokousti Tiikereiden vieraana
10.12.2019 21:37 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Sami Hänninen ja Juhani Lehto Kokkolan Tiikereistä.

Keplin 23. toimintavuosi lisää panostuksia lasten ja nuorten liikuntaan

Keplin jouluinen syyskokous oli yksimielinen päätöksissään sääntömääräisessä kokouksessaan tiistai-iltana Kokkolassa. Kokouksen alkuun kuultiin Kokkolan Tiikereiden kuulumisia joukkueenjohtaja Juhani Lehdolta sekä seuran varapuheenjohtaja Sami Hänniseltä, joka toimi myös syyskokouksen puheenjohtajana. Kokouksen alussa kuultiin myös Krister Höglundin esitys perusteilla olevasta nuorten urheilijoiden itsenäisestä alarahastosta Keskipohjanmaa-säätiön yhteyteen.

Syyskokous hyväksyi Keplin toiminta- ja taloussuunnitelman toimintavuodelle 2020. Kepliin kuuluu tänä päivänä 135 jäsentä. Työntekijöitä on tällä hetkellä 8 päätoimista. Toiminnan strategisina tavoitteina ovat 1) Elinvoimainen seuratoiminta, 2) Liikkuva lapsuus ja nuoruus, 3) Vetovoimaiset tapahtumat 4) Kuntayhteistyö liikunnan saralla 5) Lisää liikettä aikuisille 6) Menestyvä urheilu ja nuorten urheilijoiden urakehitys.
Taloussuunnitelma päätyy tässä vaiheessa 727 650 euroon, joka tarkentuu alkuvuonna hankepäätösten jälkeen. Syyskokous päätti pitää jäsenmaksut vuodelle 2020 ennallaan.

- Tavoitteenamme on Keplin toiminnan vahvistaminen niin valtakunnallisten kuin paikallisten kehittämishankkeiden avulla. Urheiluakatemian toiminnan vakiintuminen ja toiminnan kehittäminen yläkouluissa on yksi vaikuttamisen painopisteitämme ja tukee erinomaisesti vuonna 2014 tehtyjä strategisia valintoja. Liikkuva koulu-ohjelma on siirtynyt perusasteella vakiinnuttamisvaiheeseen siirtyy painopisteemme enenevässä määrin varhaiskasvatuksen ja toisaalta keskiasteella opiskelevien nuorten opiskelun liikunnallisen arjen tukemiseen ja aktivointiin. Varhaiskasvatuksen innostuksen ansiosta palvelujen ja koulutusten kysyntä kunnista on jatkunut vilkkaana koko vuoden.
Tämän vuoden lopulla päättyvät Seuramentor ohjaajien tukena -hanke sekä Liikkuva ja hyvinvoiva maaseutu -hanke. Uusia hankeaihioita on kehitelty nuorten osallistamiseksi seurojen johtokuntiin. Lisäksi suunnitteilla on Safesport Suomi -hanke turvallisen urheiluseuratoiminnan takaamiseksi lapsille ja nuorille, avaa aluejohtaja Petri Harsunen vuoden 2020 toiminnan painotuksia.
Vuoteen 2025 tähtäävä uusi strategiatyö on ollut käynnissä jo viime keväästä lähtien.

Alakoski varapuheenjohtajaksi- Ojaniemi uutena hallitukseen
Ehdollepanotoimikunnan puheenjohtaja Maria-Liisa Tuomisto toi viestiä ehdollepanotoimikunnan laatimasta esityksestä sekä evästi hallitusta sääntökysymyksissä.

Syyskokous valitsi yksimielisesti ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti varapuheenjohtajaksi Pertti Sarkkisen tilalle reisjärvisen Reijo Alakosken kolmivuotiskaudeksi 2020-2023. Hallitukseen valituksi tulivat ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti toiselle kaudelle Maija Huuhan Ylivieskasta sekä Johanna Elon ja Sinikka Tuomaalan Kokkolasta. Uutena hallitukseen valittiin Reijo Alakoskelta vapautuneelle paikalle kaksivuotiskaudeksi Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi Haapajärveltä.
Syyskokous antoi hallitukselle valtuudet vahvistaa myöhemmin ampumahiihdon ja painonnoston seurojen esittämät lajijaostojen kokoonpanot. Tilintarkastajana jatkaa Kirsti Kattilakoski Kokkolasta.

Urheilugaala 12. kerran Snellman-salilla 1.2.2020
Keskipohjalainen urheilu- ja liikuntaväki juhlii jo 12. kerran Kokkolan Snellman-salilla lauantaina 1.2.2020. Ennen illan palkitsemisgaalaa etkoillaan Sokos Hotel Kaarlessa iltapäivällä. Arvovaltaiseen seminaariin on tulossa huippualustajia mm. Olympiakomitean huippu-urheilujohtaja Mika Lehtimäki, Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön johtaja Tiina Kivisaari, Olympiakomitean ja Koripalloliiton hallituksen jäsen Antti Zitting sekä Jyväskylän Hippos-hankkeesta kertomaan Jyväskylän kaupungin edustaja. Ilmoittatuminen on avattu tänään 10.12.

Syyskokouksen kokousmateriaalit löytyvät täältä.

Lisätietoja: Petri Harsunen, 0400-365 607, petri.harsunen(a)kepli.fi


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat