Seurantatutkimus kuntien liikuntatoiminnan edellytyksistä käynnistyy
9.6.2020 14:20 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Keski-Pohjanmaan Liikunta ry on yhdessä Keski-Pohjanmaan liiton kanssa käynnistämässä Haaga-Helian liikunnanamk-opiskelija Anna Holopaisen kanssa tutkimus-opinnäyteyhteistyötä kuntien liikuntatoimen tilanteesta Keski-Pohjanmaalla.

Tutkimuksen aiheina ovat liikunnan harrastamisen ja seuratoiminnan edellytykset Keski-Pohjanmaan Liikunnan toiminta-alueen kunnissa. Tutkimuksen aineistoa kootaan ja kerätään etukäteen eri lähteistä sekä loppukesällä toteutettavilla liikuntavastaavien haastatteluilla.
Alustavan aikataulun mukaan loppuvuodesta valmistuva tutkimus on samalla vertaileva tutkimus kahteen aiemmin tehtyyn kuntatutkimukseen vuosilta 2002 ja 2012 . Tutkimukset ovat olleet nimeltään ”Liikunnan ja urheilun edellytykset ja yhteiskunnallinen merkitys Keski-Pohjanmaalla”, tekijä Petri Harsunen, Vierumäki Haaga-Helia ja ”Maakunnallinen liikuntakartoitus 2012” , tekijä Kaj Sjöholm, Arcada.

Haastatteluaineisto kerätään elo-syyskuun aikana. Tutkimuksen tekijä AMK-opiskelija Anna Holopainen lähestyy kuntien liikuntavastaavia sähköpostilla ja/tai puhelimitse loppukesän aikana ja sopimaan kullekin kunnalle sopivan haastatteluajan.

Keski-Pohjanmaan liitto on päivittämässä alueellista liikuntasuunnitelmaa ja hyvinvointistrategiaa, jossa tutkimuksessa kerättyä tietoa on tarkoitus hyödyntää.

- Toivomme luonnollisesti, että tutkimushaastatteluihin suhtaudutaan myönteisesti ja avoimesti, jotta saamme kattavan ja vertailevan tutkimusaineiston Keplin toiminta-alueen eri kunnista, Keplissä opinnäytetyötä ohjaava aluejohtaja Petri Harsunen kertoo.

- Uskomme, että tutkimuksella voi olla merkitystä ja vaikuttavuutta liikunnan ja urheilun asemaan ja sen kehittymiseen Keski-Pohjanmaan Liikunnan alueella ja sen kunnissa lähivuosina, uskovat Holopainen ja Harsunen yhdessä.

Tutkimusterveisin ja rentouttavaa kesän jatkoa!

Lisätietoja: Anna Holopainen, liikunnanohjaaja-amk opiskelija, anna.holopainen(a)myy.haaga-helia.fi
Keski-Pohjanmaan Liikunta: Petri Harsunen, aluejohtaja, 0400-365 607, petri.harsunen(a)kepli.fi
Keski-Pohjanmaan liitto: Anne Sormunen, yhteyspäällikkö, 040 6845 997, anne.sormunen(a)keski-pohjanmaa.fi


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat