top of page
Recording Time

Miten mahdollistat liikkeen varhaiskasvatuksessa? -webinaari 14.9.2022

Lähde Liikunnan aluejärjestöjen matkaan lisäämään liikettä!

Ajankohta ja paikka: Keskiviikko 14.9.2022 klo 12.30–14.00, webinaari, etäyhteyksin Hinta: Webinaari on maksuton.

Miten mahdollistat liikkeen varhaiskasvatuksessa -webinaariohjelma:

12.30 Tervetuloa Kirsi Martinmäki, Liikunnan aluejärjestöjen Lisää liikettä -hankepäällikkö


12.35 Miten sisällytät liikkeen varhaiskasvatussuunnitelmaan? -paneelikeskustelu Elina Leinonen, varhaiskasvatuksen liikunnan asiantuntija, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu, Marjukka Siponen, varhaiskasvatuksen liikunnan asiantuntija, Pohjois-Savon Liikunta, Petri Kuusela, varhaiskasvatuksen opettaja, Myrskyluodon päiväkoti, Helsinki sekä Anna Puurunen, koordinaattori, liikkuva varhaiskasvatus, Opetushallitus


Mitkä toimenpiteet tukevat fyysisen aktiivisuuden suositusten toteutumista yksiköissä? Mitä tämä tarkoittaa varhaiskasvatuksen arjessa ja johtamisessa? Miten liike voidaan sisällyttää varhaiskasvatussuunnitelmaan? Miten nykytilan arviointia hyödynnetään käytännössä?


13.00 Varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin liikunnallistaminen johtajan näkökulmasta Heli Puhakainen, Lappeen päiväkodin johtaja, varhaiskasvatuksen liikunnan asiantuntija


Puhakainen on liikunnan moniajattelija ja aktiivinen toimija monella eri saralla. Pukahaisen puheenvuorossa kuulemme, miten liike on saatu rakenteisiin ja miten rakenteet ovat luoneet toimintaan jatkuvuutta. Toiminta pohjautuu Lappeenrannan Liikkuva varhaiskasvatus -vuosikelloon.


13.25 Vetelin varhaiskasvatuksessa aktiivisuus on osa arkea – näin kunnassa mahdollistetaan liikkuminen varhaiskasvatuksessa Merja Hautala, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, liikuntavastaava, liikuntahankekoordinaattori ja Saara Kangas, Vetelin päiväkodin johtaja, VEO


Vetelin kunnassa polkaistiin hankeen avulla käyntiin liikuntakulttuurin vakiinnuttaminen. Kuinka se tehtiin ja mitä tämä tarkoitti kunnan rakenteissa?


13.55 Loppusanat ja kiitokset


Tilaisuus on suunnattu varhaiskasvatusyksiköiden johtajille, kunnan varhaiskasvatuksen koordinaattoreille ja liikuntavastaaville sekä webinaarin sisällöstä kiinnostuneille varhaiskasvatuksen parissa työskenteleville.

Tilaisuus tallennetaan ja tallenteen linkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille tilaisuuden jälkeen palautekyselyn mukana. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Σχόλια


bottom of page