top of page
Recording Time

OP Jukuleirin yhteistyökumppaninaKeski-Pohjanmaan alueen osuuspankit OP Alavieska, OP Jokilaaksot, OP Joki-Pohjanmaa, OP Keski-Pohjanmaa sekä OP Suomenselkä ovat toimineet Jukuleirin yhteistyökumppaneina jo pitkään. Alueemme osuuspankit ovat leirin tärkeä kumppani ja osaltaan mahdollistavat leirin järjestämisen. Keski-Pohjanmaan Liikunnan leiritiimi piipahti vierailulla OP Keski-Pohjanmaan Kokkolan konttorilla ja tapasimme markkinointi- ja viestintäpäällikkö Päivi Eloniemen sekä toimitusjohtaja Jyrki Rantalan.


Paikalliset Osuuspankit ovat jo pitkään toimineet Jukuleirin yhteistyökumppaneina. Mikä on se syy, joka saa tukemaan leiriä aina uudelleen?


- Haluamme olla mukana tukemassa matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia. Koemme tärkeäksi, että jokainen lapsi ja nuori pääsee tutustumaan erilaisiin liikuntaharrastusmahdollisuuksiin ja löytävät liikkumisen riemun, kertoo Eloniemi.


Leiri kokoaa yhteen myös Keski-Pohjanmaan alueen osuuspankit, sillä kaikki toimijat tukevat leiriä yhdessä.


- Tuntuu mukavalta, että yhdessä pystymme olla tukemassa ison alueen liikunnan edistämistyötä, toteavat ykskantaan sekä Rantala, että Eloniemi.


Jukuleirin lisäksi alueemme Osuuspankit ovat aktiivisia yhteistyökumppaneita urheiluseuroille.


- Ihmisläheisyys, vastuullisuus sekä yhdessä menestyminen ovat osa Keski-Pohjanmaan Osuuspankkien arvovalintoja. Sen lisäksi, että toimimme liiketoimintaroolissa ja tavoitteenamme on rakentaa elinvoimaa, on tavoitteenamme myös toimia yhteisöllisessä roolissa, josta osa on esimerkiksi urheiluseuratoiminnan tukemista, avaa OP:n arvomaailmaa toimitusjohtaja Rantala.


Yhteistyökumppanuuksiin voi muuten päästä kurkkaamaan pankkien omilla sosiaalisen median tileillä, joten ne kannattaakin ottaa seurantaan. Lisäksi Keski-Pohjanmaan alueen Osuuspankit tukevat taiteeseen ja kulttuuriin liittyvää harrastustoimintaa sekä opiskelumahdollisuuksia.


- Vuosittain suunnittelemme vastuullisuusohjelman, jolloin päätämme minkälaisissa toiminnoissa olemme mukana. Taloustaitojen sekä paikallisen elinvoiman vahvistaminen on suunnitelmallista ja sen toteutumista seurataan vuosittain.


OP Keski-Pohjanmaassa seurataan varsin kattavasti sitä, millaisia henkilömääriä tukieurot tavoittavat. Rantalan mukaan pankissa on tällä hetkellä 30 yhteistyöseuraa ja ne liikuttavat noin 10 000 henkilöä vuosittain.


- Teemme yhteistyötä yleis- sekä erikoisseurojen kanssa, kaksi tukemaamme joukkuetta pelaa pääsarjatasolla, muutoin seuratoiminnan tukieurot ohjautuvat varsin monipuoliseen toimintaan.


On huomattava, että edellä mainitut luvut ovat ainoastaan OP Keski-Pohjanmaan lukuja, joten alueemme Osuuspankit kokonaisuudessaan tukevat varsin kattavasti hyvinvointityötä. Yhteisöllinen rooli Osuuspankkien toiminnassa on merkittävä.


Palataan takaisin Jukuleiriin. Jo perinteeksi muodostunut yleisleiri on saanut nimensä Osuuspankin Hippo-maskotin mukaan. Hippo on tänä vuonna leirillä mukana aiempaa aktiivisempana osallistujana ja on itseasiassa päässyt leirin merkeissä piipahtamaan jo City Park Runilla sekä käynyt tutustumassa Merenojan sekä Hiekkasärkkien alueisiin. Meitä leiritiimissä kovasti kiinnostaa, että mitä Hanna Hipon arkisempi palvelusväki tuumaa Hipon leirifiiliksistä.


- Luulen, että Hippo taitaa erityisesti pitää parkourista, myös disco on varmasti mukava. Hippo saattaa piipahtaa myös kanttiiniin ja herkutella hieman, epäilee Rantala.


- Minua hieman mietityttää, että mahtaakohan Hippoa jännittää leiripaikalla yöpyminen. Hippo yleensä viihtyy yöt kotikonttorissa omassa yksiössään, joten nyt Hipolla on edessään taas uusi kokemus. Luulen kuitenkin, että Hippo viihtyy leirillä hyvin ja lempilaji voisi kyllä olla suunnistus, arvelee Eloniemi.


Hippoa voi muuten tavata Jukuleirin lisäksi useissa muissakin liikuntatapahtumissa ympäri vuoden. Kukapa meistä ei olisi joskus kurvaillut Hippo-hiihdoissa tai Hippo-suunnistuksissa. Eloniemi muistelee, että Hippo-kilpailuja on järjestetty jo 80-luvun puolivälistä saakka.


Kilpailut järjestetään yhteistyössä urheiluseurojen kanssa ja innokkaat urheiluseurat voivat tietenkin ottaa yhteyttä, mikäli haluaisivat uusia lajeja Hippo-kilpailujen piiriin.

Comentarios


bottom of page