top of page
Recording Time

Saavutettava ja esteetön liikuntaharrastus

Webinaari kunnille 17.8. klo 9:00-10:00

Tervetuloa mukaan webinaariin, jonka aiheena on Lasten Liike -kokonaisuus. Tilaisuudessa käydään läpi, miten kuntanne voi järjestää liikunnallista harrastustoimintaa, joka on laadukasta, kaikille avointa, helposti saavutettavaa ja esteetöntä. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 10.8.2021 mennessä

Webinaarin Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään maanantaina 16.8.2021. Lasten Liike -koulutukset ja laatutunnus tukevat Suomen Harrastamisen mallin toteuttamista kunnassa

Lasten Liike on lasten liikuntaharrastusten järjestämistä tukeva kokonaisuus, jossa keskeisinä elementteinä ovat Lasten Liike -ohjaajakoulutukset sekä Lasten Liikkeen laatulupaus ja -tunnus. Lasten Liikkeessä lähtökohtia ovat saavutettavuus, esteettömyys sekä aidosti avoin toimintaa.

Lasten Liikkeen laatutunnus on helppo tapa kertoa perheille toiminnan laadusta ja siitä, että kaikki ovat tervetulleita mukaan. Laatutunnuksen voi ottaa käyttöön, kun ohjaaja on osallistunut Lasten Liikkeen ohjaajakoulutukseen ja toimintaa järjestävä taho on valmis sitoutumaan Lasten Liikkeen laatulupaukseen.

Kunta voi tilata Lasten Liike -koulutuksen omalle paikkakunnalleen liikunnan aluejärjestöltä. Koulutusta suositellaan kaikille lasten harrastustoimintaa toteuttaville, kuten urheiluseuroille ja yhdistyksille. Koulutuksen kulut kunta voi sisällyttää Harrastamisen Suomen mallin tuen 20% omavastuuseen. Kunta saa myös muita valmiita materiaaleja Olympiakomitealta.

Myös paikalliset urheiluseurat, joiden ohjaajat ovat osallistuneet koulutukseen, voivat käyttää laatutunnusta harrastustoiminnassaan. Webinaari toteutetaan Olympiakomitean ja Liikunnan aluejärjestöjen yhteistyönä.

Toteutetaan laadukkaasti iloa ja liikettä lapsille!Comments


bottom of page