top of page
Recording Time

Tour de Opiskelu -webinaari

Liikunnan aluejärjestöjen maksuton webinaari keskiviikkona 24.11.2021 klo 12–14.


Webinaari sisältää innostavia puheenvuoroja ja näkökulmia opiskelupäivien aikaisesta liikunnasta ja hyvinvoinnista huomioiden sekä opiskelijat että henkilökunnan.


Mitä etuja hyvinvointijohtamisella voidaan saada aikaan oppilaitoksessa? Miten hyvinvointia voidaan edistää etänä? Mistä virtaa opiskelupäivän läpivientiin?


Ohjelma


12.00 Seminaarin avaus - Liikunnan aluejärjestöjen terveiset Anne Kekäläinen, lasten ja nuorten liikunnankehittäjä, Pohjois-Savon liikunta

12.05 Liikkuva opiskelu lisää liikettä ja opiskelukykyä Johanna Kujala, johtava asiantuntija, Liikkuva opiskelu -ohjelma, Opetushallitus


Opiskelijat kaipaavat tukea jaksamiseen ja hyvinvointiin. Mihin ajankohtaisiin tarpeisiin Liikkuva opiskelu -toiminnalla voidaan vastata?

12.20 Mitä on hyvinvointijohtaminen? Aki Puustinen, Muuramen lukion rehtori, FinEduAI-tekoälyhankkeen koordinaattori, valmentaja, yrittäjyyslukio

Puheenvuorossa pohditaan ilmapiirin ja hengen merkityksen tärkeyttä johtamisessa ja esihenkilötyössä. Henkilöstön työn merkityksellisyys vaikuttaa suuresti suoraan opiskelijatyytyväisyyteen ja -uskollisuuteen.


Maistiainen Tauoilla energiaa opiskeluun -koulutuksesta Anu Muurinen, CLIL-opettaja, oto-kouluttaja, Liikunnan aluejärjestöt

12.50 TaikaShow Aatu Itkonen, taikuri, Talent Suomi -semifinalisti 2021


13.10 Case: Savonlinnan lyseo – Liikuntatutoreilla lisää liikettä opiskelupäivään Rea ja Hannu Soini, lukion liikunnanopettajat, Ida Hirn, Anna Ruuskanen ja Nuutti Happonen, liikuntatutori Miten Savonlinnan lyseon lukion liikuntatutortoimintaa suunnitellaan? Miten Lyseo Tour -liikuntakalenteri rakennetaan ja liikuntatutoreita rekrytoidaan? Puheenvuorossa esitellään toimivia käytänteitä muun muassa liikunnallinen joulukalenteri, liikunnalliset toimintapäivät ja teemaviikot.


13.30 Maistiainen Tauoilla energiaa opiskeluun -koulutuksesta Anu Muurinen ja Anne Kekäläinen, Liikunnan aluejärjestöt


13.35 LPR² Hyvinvointiviikko etänä Karoliina Ahtiainen, Lappeenrannan lukioiden hyvinvointikoordinaattori

Lappeenrannan lukiot ja Sampo ammattiopisto järjestivät toisen asteen oppilaitosten hyvinvointiviikon etätoteutuksella. Tapahtumaviikko piti sisällään ohjattuja taukohetkiä, treenejä ja vierailevia puhujia. Kantavana teemana oli opiskelijoiden mielen hyvinvointi, sillä tapahtumaviikolla vietettiin myös Opiskelijoiden mielenterveyspäivää. Puheenvuorossa kerrotaan hyvinvointiviikon suunnittelusta, toteutumisesta ja arvioinnista.


13.55 Päätössanat
Commentaires


bottom of page