top of page
Recording Time

Urheiluseurat työllistämään nuoria kesätyösetelillä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt myöntää tukea lasten ja nuorten harrastus- ja kesätyömahdollisuuksien lisäämiseen, jota Liikunnan Aluejärjestöillä on mahdollisuus hakea. Kesätyösetelin tavoitteena on kannustaa urheiluseuroja palkkaamaan nuoria kesätöihin. Avustuksiin on käytettävissä noin 2,2 miljoonaa, mikä on huomattavasti suurempi määrä kuin vuonna 2021. Avustus on osa hallituksen toimenpidekokonaisuutta koronatilanteen aiheuttamille haitoille seuratoiminnassa, sekä erityisesti koronatilanteen lapsille ja nuorille aiheuttamien haittojen lieventämiseksi.


Tällä avustuksella tuetaan lasten ja nuorten liikuntaa, liikuttamista ja harrastustoiminnan lisäämistä liikunta- ja urheiluseuroissa. Avustusta voi käyttää lasten ja nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista varten ajalle 1.5.-30.9.2022. Kokonaistyöaika on vähintään 2 viikkoa, 5-6 tuntia päivässä. Tunteja voidaan jakaa aikavälille 1.5-30.9, jotta kokonaistyöaika toteutuu. Ministeriön myöntämällä avustuksella voidaan kattaa henkilön palkka- tai palkkiokuluista enintään 700 euron osuus/henkilö. Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat.


Varsinainen kesätyösetelien haku Keplin alueella tapahtuu rahoituksen varmistuttua huhtikuussa. Laitamme tästä vielä tarkemmin tietoa.


Kepli myönsi kesällä 2021 kesätyösetelin 16 eri seuralle ja töitä sai 49 nuorta.


Lisätiedot


Eeva-Maria Fränti

Seura-asiantuntija

0440916074

eeva-maria.franti@kepli.fi




bottom of page