top of page

Kepli-kesätyösetelien haku auki 23.3-10.4.2022!

Kepli-kesätyöseteli mahdollistaa nuorten kesätyöllistämisen. Todella positiivisen vastaanoton saaneet kesätyösetelit palaavat hakuun myös tänä kesänä. Keplin kautta palkattiin viime vuonna 50 nuorta kesätöihin 16 urheiluseuraan. Tänä vuonna jaossa on peräti 100 kesätyöseteliä. Kesätyösetelituki on tarkoitettu 15-29-vuotiaan nuoren palkkaamiseksi kahden viikon ajaksi, 5-6h/päivä, urheiluseuraan aikavälillä 1.5.–30.9. ja on suuruudeltaan 700 euroa/nuori. Tukea voi käyttää palkkaan sekä sivukuluihin. Seura voi hakea yhtä tai useampaa työllistämisseteliä, mutta yksi nuori voi käyttää vain yhden setelin. Kahden viikon työaika voidaan pilkkoa pidemmällekin ajalle, jos työpäiviä tulee esimerkiksi vain kerran viikossa.
Ensisijainen arviointikriteeri kesätyösetelien myönnössä on lasten liikuntamahdollisuuksien lisääminen seuroissa. Tukea voidaan myöntää myös muihin työtehtäviin urheiluseuroissa, mutta liikuntaleirit, kurssit ja valmennukset ovat ensisijaisia tukipäätöksiä tehdessä. Tukipäätöksien myönnössä huomioidaan myös positiivisesti seurojen erityislapsille ja nuorille suunnattu toiminta. Tänä vuonna vuonna toiminta pitää sisällään myös koulutusta kuten Urheiluseura nuorten kesätyöllistäjänä- koulutuksen sekä Lasten liike-ohjaajakoulutuksia. Koulutusten ajankohdat julkaistaan huhtikuun alkupuolella. Keplin alueen seuroille hakuaika on: 23.3- 10.4.2022 Haku tehdään alla olevalla hakulomakkeella ja se lähetetään 10.4.2022 mennessä osoitteeseen eeva-maria.franti@kepli.fi Hakemukset käsitellään ja päätökset kesätyösetelien määrästä seuroille pyritään antamaan 24.4.2022 mennessä. Prosessi lyhyesti:
1. Seura täyttää yllä olevan hakukaavakkeen viimeistään 10.4.2022. Hakemus kannattaa täyttää mahdollisimman pian, koska hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä kuitenkin alueellisuus huomioiden.
2. Keski-Pohjanmaan Liikunta käsittelee hyväksyy/hylkää hakemuksen.Valituille seuroille lähetetään delegointisopimus yhteyshenkilön sähköpostiin.
3. Seura tekee työsopimuksen nuoren kanssa, allekirjoittaa delegointisopimuksen ja toimittaa sopimukset Keplille (allekirjoita, skannaa ja lähetä) eeva-maria.franti@kepli.fi tai lähetä osoitteeseen: Keski-Pohjanmaan Liikunta, Torikatu 16 A 2, 67100 Kokkola
4. Kepli julkaisee tukea saavien seurojen nimet.
5. Seuran edustajalle suositellaan osallistumista Urheiluseura nuorten kesätyöllistäjänä-koulutukseen. Kesätyöntekijöille tullaan järjestämään Lasten Liike-ohjaajakoulutuksia Keplin toiminta-alueella.
6. Keski-Pohjanmaan Liikunta suorittaa 700€ maksun seuran osoittamalle tilille.Tähän ilmoitamme tarkemmat ohjeet.
7. Seura (virallinen nimenkirjoittaja) tekee lyhyen raportin ja toimittaa palkanmaksusta todistuksen mahdollisimman pian työsopimuksen päätyttyä, kuitenkin viimeistään 15.10.2022, Eeva-Maria Fräntille eeva-maria.franti@kepli.fi (allekirjoita, skannaa ja lähetä). Hankkeen rahoitus tulee Opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Valtakunnallisesti nuorten kesätyöllistämiseen myönnetään tukea tänä vuonna 2,2 miljoonaa. Lisätietoja hausta antaa Keplillä seura-asiantuntija Eeva-Maria Fränti eeva-maria.franti@kepli.fi

Kepli-kesätyösetelien haku auki 23.3-10.4.2022!
bottom of page